23948sdkhjf

Clariant og Huntsman blir likevel ikke slått sammen

Plastforum har tidligere meldt at Clariant og Huntsman skulle slå seg sammen til ett stort konsern – et arbeid som har pågått siden slutten av mai i år. Nå er forhandlinger avsluttet og det er besluttet at det ikke blir noen fusjon.

I en pressemelding 27. oktober skriver selskapene at styrene i begge selskaper gjensidig har besluttet å ikke gå videre i fusjonsforberedelsene. Noe av årsaken skal være at eierne bak investorselskapet White Tale Holdings, og som sitter på store mengder Clariant-aksjer, er kraftig motstandere av en fusjon. Det har medført økt motstand også fra flere andre aksjonærer. Dermed har det blitt for mye usikkerhet om Clariant ville kunne sikre to tredjedels flertall blant aksjonærene for å få godkjent transaksjonen i henhold til sveitsisk lov.
Under disse omstendighetene og i lys av det forholdsvis høye «støynivået» det er blitt omkring saken, har selskapene i fellesskap besluttet å oppgi fusjonen.

Ledelsen i begge selskaper beklager at det ikke lot seg gjøre å fusjonere selskapene til noe de mener ville gitt økt lønnsomhet i fremtiden. Nå vil selskapene isteden fokusere helt og holdent på egne strategier og utvikling, samtidig som de uttrykker stor respekt for hverandres virksomheter og arbeidet som er drevet gjennom de siste månedene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11