23948sdkhjf

Kick-off for «The Bioeconomy Region»

14. desember er det offisiell start for prosjektet «The Bioeconomy Region», der skogsbaserte råvarer skal fremmes som alternativ til dagens fossile ressurser. Prosjektet dras i gang med en dagskonferanse om biomaterialer.

Prosjektet «The Bioeconomy Region» er et såkalt Interreg-prosjekt, et samarbeid mellom Sverige og Norge og bedrifter på begge sider av grensen, spesielt i Akershus/Østfold-området.
I «The Bioeconomy Region» gis det muligheter for å utvikle og bidra til en bærekraftig grønn økonomi, der noe av tankegangen er at «alt vi lager av olje, kan vi også lage av tre».
Regionen har bedrifter og selskaper som dekker hele verdikjeden. Her finnes mange produksjons- og teknologiselskaper med koblinger til både olje- og skogsindustrien, banebrytende forskning, lang erfaring og bred kunnskap innenfor produksjonsteknologi, mekanikk og konstruksjon.
Prosjektet vil kunne spille en rolle i utviklingen av samarbeidet mellom Norge og Sverige om å tilrettelegge for innovasjon, forretningsutvikling og industriell transformasjon innenfor skogbasert bioøkonomi

Å utnytte klodens ressurser på en bedre måte står sentralt i prosjektet. Det betyr bl.a. å finne alternativer til fossile materialer. Dette angår og interesserer mange av Emballasjeforeningens medlemmer og Emballasjeforeningen er med i styringsgruppen for prosjektet, representert ved direktør Kari Bunes.
– I overgangen til sirkulær økonomi må vi utnytte jordas ressurser på en bedre måte, og vi må finne alternativer til fossile ressurser. Skogen kan i den forbindelse være en alternativ ressurs. Men det betyr samtidig at det ikke bare er produsenter av fiberemballasje som vil være aktuelle for deltakelse eller dra nytte av fremtidige resultater, sier Kari Bunes.
Hun tror at skogsvirke kanskje kan ta over mer for plast i fremtiden. Det planlegges allerede et testanlegg hvor virksomheter kan kjøre pilotforsøk med ulike emballasjeløsninger.
– Gjennom Emballasjeforsk koordineres årlig et forskningsvolum på over 80 millioner kroner, og det blir spennende å se dette prosjektet i sammenheng med våre øvrige aktiviteter og kompetanser, sier Kari Bunes.

En Kick-off-konferanse drar det hele i gang 14. desember. Konferansen vil ha fokus på skogbasert bioøkonomi, regjeringens bioøkonomistrategi, sirkulærøkonomi, tremekanisk, utnyttelse av fornybare, biologiske ressurser til mat, fôr, materialer og bioenergi. Link til programmet for dagen Link til påmelding Mer informasjon om prosjektet
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078