23948sdkhjf

Lars Stenerud overtar sjefsstolen i Wonderland

Wonderland-fabrikken i Åndalsnes har fra 30. oktober fått ny daglig leder, Lars Stenerud fra Plasto. Lars sier til Plastforum at han skal lede både Plasto og Wonderland fremover, med den største andelen hos sistnevnte.

Wonderland AS , tidligere Westnofa, er en kjent bedrift langt utover Møre og Romsdals grenser. Historien går tilbake til 1969, da Westnofa etablerte seg på Åndalsnes og kom med sin første skumplastmadrass i 1971. Den fikk betegnelsen Welun 007, en madrass som «pustet», som ga en sval og tørr følelse i motsetning til det man var vant til på den tiden.
I dag er bedriften en av Skandinavias store aktører innenfor senger, madrasser og sovekomfort. Høy kvalitet på valg av materialer har alltid stått sentralt i selskapets produktutvikling, en strategi som fortsatt har høyeste prioritet.
Bedriften har i dag noe over 90 ansatte.

Omsetningen i Wonderland har hatt en svak nedgang de siste årene, i et beintøft møbel-/sengemarked. Men bedriften har tatt nye markedsandeler og omsetningen er fortsatt høy, nær 273 mill. kroner i 2016.
Driftsresultatet er imidlertid for lite og ikke tilfredsstillende. Tallene blir røde etter at skatt og andre poster er avsatt.

Stenerud-familien , eierne bak Plasto, har betydelige eierandeler i Rauma Venture AS gjennom Stenerud Holding, eid av Lars og Knut Johan Stenerud. Lars Stenerud er dessuten inne i Rauma Venture gjennom sitt eget investeringsselskap Relaks Invest.
Med aksjemajoriteten i Rauma Venture, som i sommer ble største aksjonær i selskapet som eier Wonderland, er det at Lars Stenerud har tatt fatt på oppgaven med å snu utviklingen i dette selskapet.
Til Plastforum sier Lars at han tar oppgaven på absolutt største alvor, at han vil bruke mye av tiden sin fremover her og at han og eierne i Rauma Venture ønsker å jobbe tettest mulig på organisasjonen i Wonderland og markedet bedriften er i.
De ansatte i bedriften har ifølge lokalavisen ønsket Lars Stenerud velkommen til å jobbe sammen med dem, noe Lars opplever som både hyggelig og nødvendig for oppgavene som ligger foran dem.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078