23948sdkhjf

BASF kjøper Leuna-Miramid GmbH

BASF styrker virksomheten innen konstruksjonsplaster. 29. august meldte selskapet at man skal overta det tyske selskapet Leuna-Miramid GmbH. Bedriften, med 140 ansatte, er stor innen kompoundering av konstruksjonsplaster. Årsvolumet er på rundt 30.000 tonn.
BASF er fra før blant de store aktørene innen konstruksjonsplaster. Dette blir tredje gang konsernet kjøper opp andre virksomheter. I 2003 overtok BASF både den globale virksomheten til Honeywell innen konstruksjonsplaster og Ticonas virksomhet hva angår PA 6,6 (Nylon). BASF har dessuten to ganger tidligere i år meddelt om bygging av nye anlegg i Asia for å øke kapasiteten i et marked i enorm vekst. En nytt kompounderingsanlegg skal bygges i Shanghai, Kina. I Pasir Gudang i Malaysia skal et eksisterende anlegg oppgraderes og utvides.
Oppkjøpet av Leuna-Miramid, etablert i 1995, vil ytterligere styrke posisjonen til BASF i dette markedet. I Europa regnes det med en vekst på mer enn 5 % i året for bruk av konstruksjonsplaster. Leuna-Miramid produserer og kompounderer konstruksjonsplaster. Kompounderingsprosessen innebærer at plastgranulat smeltes og blandes med additiver, som glassfiber eller forskjellige mineraler, for å kunne produsere øremerkede kvaliteter for spesielle bruksområder og helt etter kundens ønsker og behov. Begge selskaper uttrykker mulighetene som ligger foran dem; BASF som får en enda sterkere stilling og kan tilby kundene et bredere spekter av skreddersydde plastmaterialer og Leuna-Miramid som får BASF i ryggen for utvikling av nye innovative kompounder.Som alltid er kontrakten om oppkjøp basert på de forskjellige myndigheters godkjennelse. Det er ikke offentliggjort noen pris for overtakelsen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079