23948sdkhjf

Renolit Norge avvikler

Renolit Norge melder i en pressemelding at selskapets styre 5. oktober i år fattet vedtak om avvikling av driften hos den store plastfolieprodusenten i Moss. Bedriftene har gjennom de siste år foretatt en rekke tiltak som har bedret situasjonen, men ikke nok til å sikre overskudd. Markedssvikt og sterk krone oppgis som årsak til avviklingen som skal være fullført i løpet av januar 2006.
Renolit Norge AS produserer plastfolie hovedsakelig til bruk i kontormarkedet. Etter flere år med negative resultater har bedriften hatt stor usikkerhet rundt videre drift. Til tross for at alle ansatte har bidratt med stadige produktivitetsøkninger og reduksjoner i kostnadene har det ikke vært mulig å oppnå et positivt resultat.
Fabrikkdirektør Jan Ivar Ruud forteller om kontinuerlig, kraftig prispress. Markedsutviklingen de siste årene har gitt noen færre, men større, tilbydere. - Renolit har flere store kunder, de små kundene er blitt borte, sier han i pressemeldingen og viser bl.a. til den store endringen i kontorbransjen. Det har vært en markert reduksjon i bruken av tradisjonelle kontorartikler, noe som igjen har hatt innvirkning på Renolit Norge. I tillegg kommer en vanskelig eksportsituasjon med sterk krone. Det har gitt mindre marginer. Siden år 2000 har Renolit Norge foretatt en rekke forbedringsprosjekter som hver og ett har bedret forutsetningene for bedriften. Men samtidig markedssvikt har gjort det vanskelig å få resultatene i pluss. En ytterligere svikt i markedet nå i høst bidro til at avgjørelsen om nedleggelse ble fattet.
Bedriften har i dag 106 ansatte. I pressemeldingen fra bedriften fortelles det at det viktigste nå blir å ta vare på de ansatte og sammen med deres organisasjoner yte bistand til å skaffe nytt arbeid.Dato for produksjonsstans er satt til 31. januar 2006.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081