23948sdkhjf

Borealis og Novolen sammen om katalysatorer

Borealis og Novolen offentliggjorde 27. oktober at selskapene har inngått lisensavtale. I fellesskap vil de utvikle metallorganiske single-site katalysatorer for polymerisasjon.
Lisensavtalen som innebærer at Novolens rettigheter til teknologi for fremstilling av metallorganisk single-site polypropylen (PP) gjøres tilgjengelige for Borealis. Avtalen gir Borealis tilgang på Novolens patenterte PP-rettigheter for produksjon av single-site katalysatorer til polymerisasjon. Disse nye katalysatorene skal brukes i produksjonen av Borealis’ fremtidige PP-kvaliteter. I tillegg har de to selskapene inngått en avtale om felles utvikling av metallorganiske katalysatorer for bruk i bulkpolymerisasjon av PP. I en pressemelding i anledning avtalen uttaler Borealis at de nye katalysatorsystemene vil gi muligheter til å produsere skreddersydde PP-kvaliteter for de forskjellige produktkategoriene for PP-produkter. Wim Roels, som er nestsjef for området Innovation & Technology i Borealis, uttaler at de utmerkede prosesseringsegenskapene som Borstar-teknologien (Borealis egenutviklede bi-modale katalysatorteknologi) har gitt, nå vil kobles mot råvareproduksjon med single-site katalysatorer. Det vil være starten på en ny æra i kommersialiseringen av single-site PP, råvarer med unike egenskaper.
Om Novolen kan vi fortelle at selskapet i en årrekke har jobbet intenst for å ligge i front hva angår metallocene katalysatorer for produksjon av PP. Novolen har utviklet en helt ny generasjon av høyytelses, metallocene katalysatorer for produksjon av et bredt spekter av homopolymerer og kopolymerer. Selskapet tilbyr produktene på lisens til alle PP-produsenter som ønsker en oppgradering av produkt- og produksjonsmuligheter for slike materialer.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064