23948sdkhjf

Polimoon med oppkjøp i Øst-Europa

Med sin tilgjengelige kapital og lånekreditt har Polimoon vært aktive oppkjøpere den siste tiden. 28. november ble det meldt om overtagelse av 70 % av aksjekapitalen i emballasjeprodusenten PPH Lima-Pol sp.zo.o i Polen. I dag meldes det at Polimoon har kjøpt Rim Tech, en ledende leverandør av plastkomponenter lokalisert i Zlin i Tsjekkia.
Polimoon styrker altså sin posisjon i Øst-Europa ved disse oppkjøpene. Selskapet har nå aksjemajoriteten i en velrenommert polsk emballasjeprodusent. Den tidligere virksomheten PPH Lima-Pol sp.zo.o (Lima-Pol) er blitt kjøpt av et nytt selskap, Lima-Pol Polimoon sp. z o.o, (Lima-Pol Polimoon) som er 70 % eid av Polimoon og 30 % eid av den tidligere eieren, Tadeusz Jobda. I løpet av de neste tre årene vil Polimoon kjøpe de resterende 30 % av aksjene i selskapet. Lima-Pol utvikler, produserer og selger emballasje til forbrukermarkedet med særlig fokus på emballasje for kosmetikk. Det produseres et vidt spekter av kremkrukker og flasker for personlig hygiene ved hjelp av flere bearbeidingsteknologier. Fabrikken har i tillegg egne ressurser og kompetanse for å utvikle og industrialisere produkter. Kundebasen er hovedsakelig lokalisert i Polen, Russland og andre europeiske land, og inkluderer kjente merkevarer som L'Oreal, Alberto Culver og Avon. Lima-Pol har hatt en årlig omsetning på mer enn 100 mNOK med en EBIT på 10 % og rundt 200 ansatte. Veksten har de siste årene vært gjennomsnittlig 20 % i året. Det er forventet en ytterligere vekst i årene fremover grunnet økende etterspørselen etter emballasje for personlig hygiene fra internasjonale selskaper som har investert i fabrikker i Øst-Europa og Russland, der det, så langt, har vært mangel på lokale leverandører av høykvalitetsemballasje. – Lima-Pol Polimoon vil bygge videre på den eksisterende kundeporteføljen ved å tilby høy service, kvalitetsprodukter, innovative løsninger og produktutvikling. Samtidig vil dette styrke vårt forhold til eksisterende kunder i Polimoon, sier konsernsjef Arne Vraalsen i en pressemelding.
Rim Tech, er en ledende leverandør av plastkomponenter lokalisert i Zlin i Tsjekkia. Kjøpesummen er oppgitt til 46 mNOK. Selskapet har ca. 200 ansatte og forventer en omsetning på cirka 72 mNOK i 2005 med en EBIT på 9 %. Også dette tsjekkiske selskapet har hatt en gjennomsnittlig årlig vekst på 20 % de siste årene og det forventes ytterligere vekst fremover. Virksomheten er strategisk lokalisert i Sentral- og Øst-Europa, som har utviklet seg til et viktig sentrum for den europeiske bilindustrien. Rim Tech har mer enn 25 års erfaring innenfor plastproduksjon med bl.a. egen FoU-virksomhet. Selskapet utvikler, produserer og selger plastkomponenter til bilindustrien, med hovedfokus på lastebiler og anleggsmaskiner. Selskapet utvikler og produserer komponentene ved hjelp av sprøytestøpteknologi og en lokalt utviklet teknologi som er attraktiv for bl.a. lastebil- og bussindustri. Kundemassen består av både lokale og internasjonale bilprodusenter, og omfatter også noen av Polimoons eksisterende kunder innenfor lastebilsegmentet. Det er ventet at oppkjøpet av Rim Tech skal gi positive effekter begge veier; virksomheten vil dra nytte av Polimoons nettverk og Polimoon vil dra nytte av Rim Techs teknologi og tekniske fagkunnskap innenfor bilindustrien. Fabrikken ligger dessuten i et attraktivt vekstområde.
Den utvidede Polimoon-gruppen vil samlet, inkludert de to nye oppkjøpene, få en årlig omsetning på ca. 2.650 mNOK, med 2.450 ansatte representert i 13 forskjellige europeiske land.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078