23948sdkhjf

Jobber videre med bærekraftig naturgummiproduksjon

Å sikre full sporbarhet av naturgummi, øke inntektsmulighetene for bøndene og bedre miljøstandarden er viktig for dekkprodusenten Continental, ifølge en pressemelding. Samtidig har Continentals arbeid i Norge blitt premiert med nykommerprisen fra Etisk handel Norge.

Continental, i samarbeid med Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, utvider sitt flerårige bærekraftsprosjekt for naturgummi i Indonesia. Samarbeidet, som startet i 2018 under det tyske utviklingsprogrammet develoPPP, går nå inn i en ny fase med forsterket innsats for digital sporbarhet, sosialt ansvar og miljøstandarder.

Sporbarhet av naturgummi

Prosjektet har som mål å sikre full sporbarhet av naturgummi fra småbønder i Indonesia til ferdige Continental-dekk produsert i Tyskland. Ved hjelp av en digital løsning utviklet i prosjektets første fase, kan gummiens reise gjennom hele verdikjeden dokumenteres transparent. Dette gir Continental mulighet til å sikre bærekraftige innkjøp og ansvarlig leverandørpraksis.

Over 400 småbønder i Jambi-provinsen er allerede involvert. De har mottatt opplæring i bærekraftig landbruk, økonomistyring og kvalitetsforbedring. Om lag 250 av gårdene er allerede integrert i sporingssystemet. Småbøndene har oppnådd bedre inntekter gjennom høyere produktkvalitet og mer effektive dyrkingsmetoder.

En viktig del av prosjektet er utviklingen av et standardisert kriteriesett for bærekraftig naturgummiproduksjon. Dette inkluderer krav om avskogingsfri produksjon, menneskerettigheter og rettferdig arbeidsforhold. Prosjektet støtter også myndigheter og industriaktører med å utvikle policyer og verktøy for ansvarlig ressursforvaltning.

Med den nye fasen utvides prosjektets rekkevidde til nye regioner i Indonesia. Continental planlegger å bruke erfaringene herfra som modell for fremtidige prosjekter i andre gummiproduserende områder.

– Dette prosjektet viser hvordan samarbeid og teknologi kan bidra til mer ansvarlige og transparente forsyningskjeder, sier Claus Petschick, Head of Sustainability hos Continental Tires.

– Ved å jobbe direkte med lokale produsenter og tilby både teknologisk støtte og opplæring, bidrar vi til en mer rettferdig verdikjede som også beskytter miljøet, sier Arlett Laroy, prosjektleder hos GIZ.

Nykommerprisen fra Etisk handel Norge

Samtidig som Continental internasjonalt jobber med etisk handel, har Continental Dekk Norge vunnet nykommerprisen da Etisk handel Norge delte ut sine priser nylig.

Statssekretær Vegard Grøslie Wennesland leste fra juryenes begrunnelse at fra første møte med Etisk handel Norge har Continental Dekk holdt stø kurs på bærekraftsreisen, selv om læringskurven har vært bratt. De har jobbet hardt, og oppnådde basisnivå ett år før tiden. De søker kunnskap både på kurs hos Etisk handel Norge, men også i samarbeid med andre fagmiljøer for å redusere sin miljøpåvirkning. Nykommeren har hele tiden vært opptatt av å lære om hvordan de kan fremstå mest mulig ansvarlig, med sine komplekse leverandørkjeder.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.16