23948sdkhjf

Sysav og Polykemi signerer en intensjonsavtale om permanente minusutslipp

Polykemi har signert en intensjonsavtale med Sysav for fremtidig anskaffelse av negative utslippssertifikater fra Sysavs planlagte CCUS-anlegg i Malmö.

Dette gjør at Polykemi kan kompensere for utslipp som er vanskelig å eliminere på andre måter og viser hvordan regionale næringer kan samarbeide i klimaarbeidet.

Sysav planlegger å introdusere CCUS-teknologi (Carbon Capture, Utilization and Storage) ved avfall-til-energi-anlegget i Malmö, med mål om å ha et anlegg på plass innen 2030.

Fange 40.000 tonn CO2 årlig

I drift forventes anlegget å kunne fange ca. 400.000 tonn karbondioksid årlig. Når biogent karbondioksid så lagres permanent under bakken, gir det negative utslipp.

Det fremtidige CCUS-anlegget forventes å spille en sentral regional rolle i å tilby klimabesparende løsninger til kommuner, bedrifter og organisasjoner som ønsker å redusere sin klimapåvirkning. Sysavs mål er å ta en investeringsbeslutning for et fullskalaanlegg i 2027.

Mulig å samarbeide

-Sammen med Polykemi viser vi at det er mulig å kombinere industriell vekst med ambisiøse klimamål. Intensjonserklæringen er et utmerket eksempel på hvordan regionale samarbeid kan skape reell endring, sier Malin Dahlroth, administrerende direktør i Sysav. Det er også en kvittering på at vårt produkt vil holde høyest mulig standard som klimakompensasjon.

Samarbeidet med Sysav er et betydelig steg i vår bærekraftsreise, hvor vi tar ansvar for utslipp som ikke kan elimineres i vår produksjon. Ved å kjøpe negative utslipp sikrer vi at klimapåvirkningen vår minimeres, selv for de områdene vi ennå ikke har tekniske løsninger å ta tak i. Dette er en viktig del av vår forpliktelse til å drive mer bærekraftig utvikling i plastindustrien, sier Jörgen Andersson, Chief Quality & Environmental Officer i Polykemi.

Ystad Summit - seminar om CCUS

Under Ystad-toppmøtet inviterer Sysav til et seminar som fokuserer på Skånes største klimaprosjekt og hvordan CCUS (Carbon Capture, Utilization and Storage) kan bidra til at Sverige når sine klimamål innen 2045. Blant deltakerne er Magnus Pettersson, administrerende direktør Sysav Development og Henrik Palokangas , Bærekraftsspesialist i Polykemi, som vil dele sin innsikt om bransjens muligheter til å integrere CCUS i bærekraftsarbeid. Sammen med andre eksperter fra regionen diskuteres det hvordan samarbeid kan transformere en stor utslippskilde til en drivkraft for klimaløsninger og fremskynde omstillingen både i Skåne og Sverige.

Fakta CCUS:

*CCUS, Carbon Capture Utilization and Storage, betyr at karbondioksid fanges opp og omdannes til flytende form ved hjelp av trykk og lav temperatur. Deretter kan det enten lagres trygt i berggrunnen under bakken eller havbunnen eller brukes som råstoff i andre prosesser, for eksempel brensel.

*Når karbondioksid av biogen opprinnelse er permanent lagret, oppstår det negative utslipp (permanente fjerninger på engelsk) som kan benyttes av aktører som ønsker å motvirke utslipp som ikke kan reduseres på annen måte eller til en rimelig pris, for å nå netto null. utslipp - Netto null. Et marked for CDR-sertifikater, Carbon Dioxide Removal, vokser frem.

Kilde: Pressemeding fra Polykemi

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065