23948sdkhjf

Mørkegrønne tall for Nofir: - Vanvittig stolte

– Ingen hadde turt å se for seg slike tall for bare noen år siden. Vi har jobbet veldig hardt, og med hjelp fra en stadig mer bevisst og handlekraftig næring kan vi nå sko oss med vår beste omsetning hittil, sier Øistein Aleksandersen.

I 2023 samlet selskapet inn 8212 tonn med fiskeri- og oppdrettsredskap, fordelt på over 400 forsendelser fra i hovedsak Norge – men også fra Island og Færøyene. Det førte til 31 millioner i omsetning, og et resultat på over 7 millioner kroner, ifølge en pressemelding fra Nofir.

Fordelt på fraksjoner, samlet Nofir blant annet inn:

  • Oppdrettsnøter – opp 35% fra 2022
  • Garn – opp 145% fra 2022
  • Tau – opp 75% fra 2022
  • Presenning – opp 504% fra 2022

Aleksandersen forteller at arbeid nedstrøms i verdikjeden for redskap, og at partnerskap og samarbeid med mange aktører i næringa er en viktig del av suksessoppskriften.

– Vi opplever at mange ser til oss som en viktig del av deres eget arbeid med å bli mer sirkulære, og mer bærekraftige. Det er fortsatt mye plast i omløp i næringa som kan gjenvinnes, og vi har blant annet fokusert på hvilke materialer og redskap, som nylon, som enklest lar seg gjenvinne, sier han, og føyer til:

– Det har gitt åpenbare resultat, og vi er vanvittig stolte over at næringa ser til oss og bidrar med bevisste valg for å øke mengden redskap som gjenvinnes.

Nofir-sjefen røper at det ser lovende ut også for 2024. Selskapet planlegger ikke å hvile på laurbærene – tvert imot tror Aleksandersen at det kan bli mer å gjøre enn noensinne fremover. Sammen med Handelens Miljøfond har de bedt næringa forberede seg på flere myndighetskrav knyttet til gjenvinning og gjenbruk.

– Man ser klare indikasjoner på at miljøkravene vil fortsette å øke, og at forventningene til gjenvinning samt reduksjon av nyplastforbruk øker. En produsentansvarsordning kommer, og det meste tyder på at vi vil komme til å måtte fortsette å jobbe hardt etter hvert som næringa må finne nye måter å ta vare på avfallet sitt på, sier Aleksandersen, og legger til:

– Men vi skal selvfølgelig tillate oss å feire et så godt resultat før eller siden. Vi gleder oss til å møte næringa på andre siden av sommeren på Nor-Fishing.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081