23948sdkhjf

Økt plastgjenvinning ved ABB-fabrikk

Ved å introdusere nye måter å resirkulere plastavfall på, reduserte ABBs fabrikk i Borgå, Finland, i fjor plastavfallet med 50 prosent og forbedret gjenvinningsgraden med nesten 20 prosent.

Fabrikken i Borgå produserer installasjonsprodukter og tilbehør og har utviklet en metode for å gjenbruke plastavfall fra sprøytestøping.

Ved å implementere ny teknologi og forbedrede prosesser tar den 6600 kvadratmeter store fabrikken skritt mot en sirkulær økonomi for råvarer.

Fra plast til olje

Mer presist er plastavfallet i Borgå-fabrikken nå omgjort til et oljeprodukt som deretter brukes innenfor den bredere plastindustrien. Dette administreres av anleggets partner, WasteWise Group, som returnerer oljeproduktet til industrien for fremtidig bruk gjennom kjemisk resirkulering ved hjelp av en pyrolyseprosess. ABB samarbeider også lokalt med renovasjonsselskapet Verdis for transport, vedlikehold og rapportering av avfallet.

Mer effektiv innsamling

– Ved utfasing av fossilt brensel må plastindustrien drive den grønne omstillingen. Det er kun mulig dersom innsamlingen av plastavfall blir mer effektiv og nye teknologier, som kjemisk resirkulering, tas i bruk sammen med mekanisk resirkulering, sier Kaisa Suvilampi, administrerende direktør i WasteWise Group Oy i en kommentar.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094