23948sdkhjf

Finsk startup i samarbeid med global storprodusent av bioplast

Det finske bioinnovasjonsselskapet Nordic Bioproducts Group har inngått et strategisk partnerskap med en av verdens ledende bioplastprodusenter. Samarbeidet vil øke og utvide spekteret av bioplastbaserte engangsprodukter, ifølge nordisk bioplastforening.

Nordic Bioproducts Group skriver at partnerskapet markerer en betydelig milepæl i utviklingen av bioplastteknologi og inkluderer blant annet at PTT MCC Biochem skal bruke Nordic Bioproducts Groups cellulosefibre som ingrediens i sitt innovative bioplastprodukt BioPBS (bio-polybutylensuccinat).

Det felles utviklingsprosjektet er fokusert på å skape neste generasjons bioplast, spesielt nye kvaliteter av BioPBS, som utnytter Nordic Bioproduct Groups biomaterialkompetanse og integrerer sine avanserte biomaterialer i form av bærekraftige aktiverte cellulosefibre. Cellulosen kan tjene som en nøkkelkomponent i produksjonsprosessen av bioplast, og effektivt erstatte stoffer avledet fra petroleum.

Målet med samarbeidsprosjektet er å produsere bioplastmaterialer, som ikke bare øker hjemmekomposterbarheten og biologisk nedbrytbarhet, men også leverer avanserte egenskaper og ytelse, noe som muliggjør etablering i nye markeder der petroleumsbaserte plastprodukter har dominert.

Prosjektet vil prioritere utvikling av "hjemmekomposterbare" materialer som fokuserer på engangsprodukter som kaffekapsler, bestikk, beholdere, tallerkener og krus - og utvide de voksende markedene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079