23948sdkhjf

Produsentansvar for utstyr til fiske og akvakultur

ANSVAR TIL PRODUSENTENE: Utstyr fra fiske og akvakultur er en stor kilde til plastforsøpling. Nå foreslår Miljødirektoratet å gi produsentene større ansvar.

Det skriver Miljødirektoratet i en pressemelding.

- Forventningen er at et utvidet produsentansvar kommer til å redusere forsøpling og mikroplast i havet, samtidig som det blir økt ombruk og materialgjenvinning av dette utstyret. Det er rett og slett vinn-vinn for miljøet og sikrer en mer sirkulær økonomi, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

Miljødirektoratet ønsker at produsentansvaret omfatter fiskeutstyr som blir brukt i havet og i ferskvann, inkludert oppdrettsanlegg på land. Nå er forslaget sendt til Klima- og miljødepartementet, som etter hvert vil gi Miljødirektoratet oppdrag om høring. Målet er at forskriftsendringen skal tre i kraft i desember 2024.

Forskriftsforslaget inneholder krav til produsenter om å sørge for separat innsamling av kassert fiskeutstyr som inneholder plast. Dette innebærer at produsentene skal sørge for at system for separat innsamling er tilgjengelig.

Kilde: Pressemelding fra Miljødirektoratet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078