23948sdkhjf

Duni Group og det britiske selskapet Notpla inngår samarbeid.

TANGBELEGG ERSTATTER PLAST: Som et første steg i samarbeidet lanserer Duni Group en ny plastfri matemballasje med et unikt tangbelegg, utviklet av Notpla.

Det skriver Duni Group i en pressemelding.

Produktet er derfor ikke bare et bærekraftig alternativ til tradisjonell plastemballasje, men tilbyr også en barriere slik at fuktighet og oljer fra mat ikke trenger inn i emballasjen. Dette gjør det nyttig for mange forskjellige typer mat. Notplas tangbelegg er offisielt anerkjent av blant annet nederlandske myndigheter som det første og eneste virkelig plastfrie belegget i henhold til EU-direktivet om engangsplast.

– Alga-serien er mer enn bare emballasje – den representerer Duni Groups søken etter å redefinere industrien og redusere dens miljøpåvirkning. Vi er stolte av å være i forkant på dette området og ser frem til å fortsette å drive endringen, der innovasjon vil bli en stadig viktigere komponent fremover, sier Caroline Tobiasson som er produktsjef, Duni Food Packaging solutions.

Samarbeider om å redusere plastforurensning

– Vi er begeistret over å samarbeide med Duni Group for å se våre tangbaserte, plastfrie løsninger fortsette å forbedre miljøpåvirkningen til virksomheter over hele verden. Det er ved å jobbe med selskaper som Duni Group – som deler vår visjon om å skape reell endring – at vi er i stand til å redusere plastforurensning i en slik skala. Samarbeidet som ble annonsert i dag er enda et skritt i valideringen av at produktet vårt ikke bare er en mer bærekraftig løsning, men at vi har lyktes i å gi foodservice-markedet et produktspekter som er svært funksjonelt, sier Pierre Paslier, medgründer og adm.dir i Notpla.

Funksjonalitet - uten plast

Alga-serien forblir svært funksjonell med sitt fukt-/oljebestandige barrierebelegg og slitesterke konstruksjon, noe som gjør den egnet for både varm og kald mat. Dens allsidighet gjør den relevant for en rekke retter, fra salater til stekt mat. Produktlinjen omfatter fire produkter: en måltidsboks, en boks og to brett som passer til ulike behov innen matservering.

Kilde: Pressemelding fra Duni Group.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109