23948sdkhjf

Dette er vinnerne av Plastløfteprisene 2024

PÅ PALLEN: Norfersk, Mill, Kjeldsberg Kaffe, Rema 1000 og FoodTrade vinner Plastløfteprisene 2024.

Det skriver Grønt Punkt Norge i en fersk pressemelding.

Emballasje til kjøttprodukter, ovner, kaffe og nøtter ble premiert da Grønt Punkt Norge delte ut årets Plastløftepriser. Til sammen har 96 norske bedrifter forpliktet seg gjennom Plastløftet.

Tirsdag 19. mars var store deler av emballasjebransjen samlet på Sommero i Oslo, da Plastløfteprisene 2024 ble delt ut. Til sammen ble det delt ut fire priser til fem norske bedrifter som har utmerket seg med emballasjeforbedringer i året som har gått.

– Årets vinnere viser at det er mulig å bruke resirkulert plast i matvareemballasje. I tillegg demonstrerer de viktigheten av å kontinuerlig lete etter de beste emballasjeløsningene. Stadig ny teknologi og innovasjon gjør at gårsdagens emballasje ikke nødvendigvis er fremtidens, noe flere av årets vinnere har vært opptatt av, sier utviklingssjef Johannes Daae i Grønt Punkt Norge, som har ledet juryarbeidet.

Plastløftet ble startet i 2019 av Grønt Punkt Norge, for å få flere bedrifter til å forplikte seg til å jobbe for en mer sirkulær plastøkonomi. I år ble Plastløfteprisene delt ut for femte gang.

ALLE NOMINERTE: Dette er tiltakene som kjempet om årets Plastløftepriser.

Prisen for «Design for gjenvinning» fikk Kjeldsberg Kaffe og Rema 1000 for sin nye kaffepose i monomateriale PE.  Prisen for «Økt bruk av gjenvunnet plast» gikk til Norfersk for utviklingen av resirkulerte PET-skåler til kjøttprodukter. Prisen for «Reduksjon av unødvendig plast» fikk Mill for sin nye emballasje til sine ovner.  «Holdbarhetsprisen» gikk til FoodTrade for deres emballasje til nøtter, frø og tørket frukt.

Les hele pressemeldingen for å se alle begrunnelsene 

Grønt Punkt Norge ønsker å fremheve at det ikke bare er prisvinnerne som fortjener heder og ære for Plastløfteåret 2023. Aldri før har så mange bedrifter rapportert tiltak og til sammen har de 96 Plastløftet-bedriftene oppnådd følgende i 2023:

  • Brukt 10.381 tonn resirkulert plast. En økning på 1.143 tonn.
  • Kuttet 830 tonn plast.
  • Erstattet 523 tonn plast.
  • Forbedret gjenvinnbarheten på 3.695 tonn plast.

Kilde: Pressemelding fra Grønt Punkt Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078