23948sdkhjf

Vil redusere bruk av plastgjerder i veiprosjekter

KUTTER PLAST PÅ STORPROSJEKT: Under utbyggingen av OPS Hålogalandsvegen har Skanska valgt å benytte gjenvinnbare metallgjerder framfor plastgjerder til beskyttelse av verdifulle natur- og kulturområder.

Det skriver HT Gjerde i en pressemelding.

– Mindre bruk av plastgjerder gjør veiprosjekter både mer bærekraftige og effektive, sier fagansvarlig gjerdemontør på prosjektet, Ragnar Vikingstad.

Plastgjerder er standarden

Lenge har det vært normalen å benytte plastgjerder når verdifulle naturområder eller kulturminner skal vernes midlertidig under større anleggsprosjekter. Dette har Skanska ønsket å gjøre noe med, og ba nylig om en mer bærekraftig løsning for sine sikringsgjerder ved utbyggingen av OPS Hålogalandsvegen.

Gjerdemontør HT Gjerde Norge AS, som opprinnelig ble engasjert for å bygge det 7,5 km lange anleggsgjerdet i prosjektet, fikk i tillegg oppgaven med å finne en erstatning for plastgjerder rundt de mindre verneområdene i anleggsområdet. Resultatet ble et meterhøyt gjerde i resirkulerbart stål.

– Mange regner plastgjerder med plastnett som det beste å bruke for avsperring innenfor et anleggsområde. Dette er kanskje den raskeste metoden, men spesielt bærekraftig er det ikke. Fordelen med metallgjerder er ikke bare at gjerdestolper og netting er gjenvinnbart, men at man også får et mer solid og sikkert gjerde, sier Vikingstad.

Ønsker reduksjon av plastbruk

Lisa Gärtner er klima- og miljøleder for Skanska på OPS Hålogalandsveien. Hun mener god gjerding kan bidra til at naturen ivaretas på en bedre måte på veiprosjekter som Hålogalandsveien.

– Reduksjon av plastforurensning til naturen er et mål for oss. I den store sammenhengen er kanskje ikke gjerdene i et veiprosjekt den største og viktigste faktoren, men bærekraftige gjerdeløsninger er likefult ett av flere tiltak som utgjør en forskjell, sier Gärtner.

Kilde: Pressemelding fra HT Gjerde.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.173