23948sdkhjf

Elevbedrift vil erstatte skoposer i plast med miljøvennlige egenproduserte alternativer

SKOTREKK UTEN PLAST: En gruppe elever i Tromsø har gått sammen om et prosjekt for å vise at skotrekk kan lages av annet og mer miljøvennlig materiale enn plast.

Ungdomsbedriften Renova UB består av Monica da Silva Gamboa (18), Vilde Larsen (17), Celine Hansen (18), Atlas Bohinen (18), Emmily Albrigtsen (18) og Linnea Wennberg-Mo (18). "Ecostep" heter forretningsideen deres, som er et mer miljøvennlig og bærekraftig alternativ til skoposer i plast. Det skriver Nord24 i en artikkel.

Elevene som går i andre klasse på kunst, design og arkitektur på Breivang videregående skole har holdt på med prosjektet i over ett år. 

– Vi håper Ecostep kan bytte ut skotrekkene i plast, på samme måte som handlenett av tøy bytter ut bæreposer i plast. Vi vil gi folk mulighet til å velge et grønnere alternativ. Du har et valg. Vi vil gi folk det valget, sier Monica, Atlas, Vilde, Celine, Emmily og Linnea til avisa Nord24.

Studentene påpeker at skotrekkene er plast som brukes en gang, som gjerne kastes i nærmeste søppelboks, uten at det kildesorteres. De synes det er rart at skotrekkene av plast ennå ikke er fjernet, med tanke på at sugerør av plast er borte fra markedet.

Elevene har laget en prototype av polyester fra Stofflykke. De kan lage fem par av en meter stoff, til innkjøpspris på 160 kroner meteren.

Disse trekkene skal være holdbare og brukes mange ganger, slik at de kan vaskes i stedet for å kastes.

– Polyester er slitesterkt, men det er fortsatt plast, det også. Tanken er å bruke biotekstiler i fremtiden, sier Monica til avisa Nord24.

Siden Tromsø kommune ønsker å bli en plastfri by, har studentene tatt kontakt og håper på et samarbeid.

Kilde: Artikkel i Nord24.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093