23948sdkhjf

LOOP lanserer Sortere for bedrifter

MÅL OM AVFALLSORTERING: For å nå EUs mål om 65 prosent materialgjenvinning, må bedriftene være med.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå utgjør næringsavfall nesten 82 prosent av den totale avfallsmengden, skriver LOOP i en pressemelding.

Felles portal skal forenkle sorteringen

Ambisjonen er at tjenesten skal samle avfalls- og gjenvinningsbransjen om en felles portal og en felles begrepsbruk og kommunikasjon til små og mellomstore bedrifter, og dermed gjøre det enklere for bedrifter å kildesortere.

Prosjektet har hatt bred tilslutning fra bransjen, og mange har bidratt i arbeidet med å  oppdatere og kvalitetssikre informasjon om næringsavfall og hvordan det håndteres. Mye av informasjonen lå allerede i Sorteres database og var tilgjengelig under Sortere Bedrift, som ble lansert i 2016.

Alt bedriften trenger for å kildesortere enklere og bedre

Sortere for bedrifter skal gjøre det enklere å kildesortere næringsavfall, enten det er snakk om avfallshåndtering på et bilverksted, en utdanningsinstitusjon eller i et kontorfellesskap. Ifølge Azets bedriftsbarometer er det kun 30 prosent av småbedriftene her i landet som kildesorterer.

5. mars inviterer LOOP private avfallsselskaper og kommunale renovasjonsselskaper med næringsdelen til en digital lansering av Sortere for bedrifter.

Les om arrangementet HER.

Kilde: Pressemelding fra LOOP.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095