23948sdkhjf

Clean Ocean fjernet over 30 tonn avfall fra havbunnen

SØPPEL I HAVET: I 2023 arrangerte miljøvernorganisasjonen Clean Ocean 17 ryddeaksjoner, noe som resulterte i at over 30 tonn avfall ble fjernet fra havbunnen.

I år planlegger Clean Ocean å utvide innsatsen med strandryddeprosjekter.

Ifølge en Pressemelding fra Clean Ocean, gjennomførte de i fjor 17 ryddeaksjoner der det ble hentet opp avfall fra havbunnen ved hjelp av dykkere. Totalt ble det samlet og fjernet i overkant av 30 tonn avfall, hvorav 13,9 tonn ble hentet i Sveio, 4,7 tonn i Haugesund, 4,7 tonn på Karmøy, 4,5 tonn i Bømlo og 2,5 tonn i Tysvær.

Organisasjonen Clean Ocean, som også står bak Norges eneste miljøkonferanse med fokus på avfall under havflaten, baserer sine ryddeaksjoner på samarbeid med lokal dykkerklubber.

– Ryddeaksjonene ble gjennomført av frivillige fra Njord Dykkerklubb, Karmøy Sportsdykkerklubb og Bømlo Sportsdykkere, mens vår rolle har vært å koordinere ryddingen. Til sammen har det deltatt over 50 frivillige dykkere fra disse klubbene, noe som forteller mye om engasjementet for et renere hav i regionen, sier Åge Wee.

Clean Ocean og samarbeidsklubbene vil også i 2024 fortsette den viktige jobben med å ta opp avfall fra havner. Nytt i år er at organisasjonen arrangerer flere strandryddeaksjon sammen med skoleklasser på Haugalandet.

– Vi tar gjerne imot tips om steder der det befinner seg mye avfall i havet, enten det er på havbunnen eller på strendene. Det vil hjelpe oss stort i «jakten» på mer og miljøskadelig avfall, sier Wee. 

Kilde: Pressemelding fra Clean Ocean.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094