23948sdkhjf

Lego og Grundfos mister kongeblått stempel

Grundfos, Lego, Georg Jensen, Jysk og Lego er blant selskapene som må si farvel til stempelet som kongelig hoffleverandør når Frederik blir konge.

De 104 danske selskapene som kan kalle seg «Royal Court Supplier» mister stempelet ved tronskiftet, melder det danske kongehuset på sine nettsider.

Det samme gjelder de fem utenlandske selskapene som har fått samme stempelet, skriver vår søsterportal i Danbmark, plastforum.dk.

Senere tidspunkt

Selskapene vil imidlertid kunne kalle seg kongelige hoffleverandører frem til minst 14. januar 2025. Det vil bli tatt stilling til ordningen på et senere tidspunkt, opplyser kongehuset.

Berørte selskaper er klar over at avtalen utløper ved tronskifte. Selskapene informeres om dette når de blir «Royal Court Supplier».

100 år gammel tradisjon

"Stempelet «Kongelig hoffleverandør» har eksistert i mer enn 100 år og tildeles som en spesiell anerkjennelse av et selskap basert på en vurdering av kvalitet, forretningsførsel, samfunnsansvar og forsvarlighet", skriver kongehuset.

Ifølge kongehusets nettsider utnevnes kongelige hoffleverandører i forbindelse med dronningens fødselsdag, som er 16. april.

Tidligere var det både stempelet «Leverandør til Det Kongelige Danske Hof» og «Kongelig Hofleverandør». Siden 2008 har ikke kongefamilien skilt mellom de to betegnelsene. Og i dag er det kun stempelet «Kongelig Hofleverandør» som tildeles.

18 selskaper beholder stempelet

18 selskaper har imidlertid valgt å beholde stempelet «Leverandør til Det Kongelige Danske Hof». Disse er for eksempel Albani, Anthon Berg, Carlsberg, Dansukker, Toms, Tuborg og Tulip Food.

Tar over: 14. januar tar Fredrik over som konge av Danmark.. Foto:Kongehuset.dk

Det var i sin nyttårstale at dronning Margrethe annonserte at hun ville gå av som dronning av Danmark. Det skjer etter 52 år på posten.

14.januar blir kronprins Frederik kong Frederik X, mens kronprinsessen blir dronning Mary. Dronning Margrethe beholder tittelen som dronning.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.143