23948sdkhjf

Nexam mottar millioner i tilskudd til utviklingsprosjekter innen luftfart

Nexam Chemical har blitt utnevnt til en nøkkelpartner i et prosjekt finansiert av Innovate UK.

Prosjektet, Tape Extreme, er fokusert på utvikling av avanserte temperaturbestandige kompositter for britisk romfartssektor og har som mål å utvikle nye materialer som kan erstatte metaller i jetmotorer.

Stort beløp

Nexams oppgave er å, sammen med partnere fra ulike deler av verdikjeden, tilføre kompetanse innen kjemi, polymerer og harpiks. For dette har det svenskeide selskapet mottatt et tilskudd på £100K (omtrent 1,39 millioner svenske kroner) med mål om å utvikle nye materialer som kan erstatte metaller i jetmotorer.

Prosjektets hovedmål er å drive utskifting av metaller som titan og andre legeringer med nye temperaturbestandige komposittmaterialer i jetmotorer, for å muliggjøre lettere komponenter og dermed drivstoffbesparelser. Teknologien er først og fremst ment for bruk i sivil luftfart, hvor også det største kommersielle potensialet ligger. Prosjektet er en del av Innovate UK, som har som mål å styrke den lokale britiske romfartsindustrien ved å støtte lokale OEM-er, som Boeing, Rolls-Royce og GKN.

Uten løsemidler

– Målet vårt er å utvikle såkalt tørr «enveis tape», det vil si uten løsemidler. Det er en anerkjennelse av vår markedsledende posisjon og tekniske ekspertise innen design og syntese av polyimidharpikser og såkalte «end-cappers» for polyimid, sier Christer Svanberg, teknisk direktør i Nexam Chemical.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078