23948sdkhjf

Økning i bruken av fleksibel plast og kartong

STØRST VEKST: Fleksibel plast og kartong vil være de raskest voksende emballasjematerialene.

Ifølge en artikkel på Packnews sine nettsider representerer det både utfordringer og muligheter.

En markedsrapport fra Smithers – The Future of Global Packaging to 2028 – er basert på en studie av 65.012 individuelle nasjonale markeder over hele verden og viser at den totale verdien av sektoren vil nå 1,17 billioner dollar innen 2023. Global etterspørsel har kommet seg sterkt etter Covid-19.

Markedet i Asia alene vil øke med 5,3 prosent på årsbasis i løpet av årene 2023 – 2028. De raskest utviklende markedene er Indonesia, Filippinene og India. De er tett fulgt av Kina, som allerede er det største enkeltmarkedet i verden og vil stå for 25,3 prosent av den globale emballasjeetterspørselen, målt i verdi, innen 2028. India er nå det tredje største nasjonale markedet, med et emballasjemarked som går forbi Tyskland for første gang i 2022. Disse overskygges av lignende, om enn mindre fremvoksende potensiale i Sør- og Mellom-Amerika, Afrika og Midtøsten.

Høyere kjøpekraft til forbrukere i disse regionene vil bidra til å støtte økt salg av pakket mat, helsevesen og kosmetikkemballasje. Dette vil opprettholde økt salg av fleksibel plastemballasje, som har klare fordeler i disse markedene, til tross for en økende bevissthet om vanskelighetene med å resirkulere dem ved slutten av levetiden.

Etterspørselen etter resirkulert plast øker, men dette krever ytterligere investeringer i gjenvinningsinfrastruktur for å gi en langsiktig løsning. I første omgang vil resirkulerte materialer (PCR) være konsentrert om stiv plast og spesielt PET-drikkeemballasje, selv om fleksible materialer og polyolefiner vil dra nytte av utviklingen av mer avanserte kjemiske resirkuleringsevner i stor skala.

Kilde: Nettsidene til Packnews.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125