23948sdkhjf

Mestergruppen blir medlem i Handelens Miljøfond

NY MEDLEM: Bolig- og byggevarekonsernet Mestergruppen blir medlem i Norges største private miljøfond for å bidra i arbeidet med å redusere plastforbruk.

Det skriver Handelens Miljøfond i en pressemelding.

Handelens Miljøfond støtter prosjekter som reduserer plastforsøpling, øker plastgjenvinning og reduserer forbruk av plastbæreposer.

Fem kjeder med 424 utsalgssteder med

Fra januar 2024 vil 2 kroner per plastpose fra et knippe av Mestergruppens kjeder gå til arbeid med å redusere plastforbruk. I første omgang er det XL-BYGG, Byggtorget, Kulør, Fargerike og Mal Proff som blir medlemmer i miljøfondet. De fem kjedene har til sammen 424 utsalgssteder i Norge.

– Vi ønsker å være medlem og bidra i handelens felles satsing for å løse miljøproblemer knyttet til plast. Sammen med Handelens Miljøfond skal vi jobbe for å redusere plastposebruken i våre butikker og bidra med støtte til miljøprosjekter, sier Stine Solheim, kjededirektør i Fargerike.

Redusert plastposebruk med over 40 prosent

Midlene fra posesalget hos miljøfondmedlemmene er øremerket fondets hovedformål. På den måten er Mestergruppen med på å støtte et bredt spekter av ulike miljøprosjekter der målet er å løse plastproblemer.

– Totalt har midlene fra våre medlemmer bidratt til at over 2.000 mil og over 8.000 tonn plast er ryddet vekk fra naturen. I tillegg har vi bare den siste tiden redusert plastposebruken i Norge med nær 40 prosent. Å være medlem gjør en stor forskjell for miljøet, sier Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond.

– Av de større firmaene i bransjen så er det faktisk bare et par igjen før vi har så å si full oppslutning, sier Lind.

Kilde: Pressemelding fra Handelens Miljøfond.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.158