23948sdkhjf

Domstol i Canada stanser forbudet mot engangsplast

UGYLDIG FORBUD: En kanadisk domstol slo forrige uke fast at en forskrift som klassifiserer visse plastprodukter som giftige er ugyldig.

Det skriver Packnews i en pressemelding.

Et forbud mot produksjon og import av «skadelig» engangsplast trådte i kraft i desember i fjor etter at den føderale regjeringen formelt utarbeidet en ordre som legger dem til en liste over giftige gjenstander.

Men den føderale domstolen i Ottawa omgjorde den avgjørelsen og kalte oppføringen «urimelig og grunnlovsstridig.» Saken ble anlagt av plastprodusenter som Dow Inc og Imperial Oil.

Dommer Angela Furlanetto avgjorde at en myndighetsavgjørelse som listet plastgjenstander som giftig i henhold til den kanadiske miljøvernloven er «urimelig og grunnlovsstridig». Forbudet smitter også over på produkter som ikke ville dekkes, sier hun.

«Den brede og altomfattende karakteren til kategorien (plastproduserte artikler) utgjør en trussel mot balansen mellom føderalisme fordi den ikke begrenser reguleringen til bare de (artikler) som virkelig har potensial til å forårsake skade på miljøet.» skriver Furlanetto.

Torsdagens kjennelse kan åpne for andre utfordringer knyttet til kanadiske myndigheters moratorier på slike ting som engangsplastposer og plastsugerør.

Steven Guilbeault, Canadas miljøminister, sa at den føderale regjeringen «sterkt vurderer en anke» av avgjørelsen.

I mellomtiden ba Albertas minister Danielle Smith og miljøminister Rebecca Schulz den føderale regjeringen om å gi opp kampen.

– Det er på tide at den føderale regjeringen lytter til domstolene og kanadiere. Vi oppfordrer dem innstendig til ikke å anke denne avgjørelsen og å umiddelbart fjerne «plastlagde artikler» fra vedlegg 1 i gjeldende kanadiske miljøvernlov for å unngå behovet for ytterligere rettslige skritt fra Alberta og andre provinser.

Kilde: Pressemelding fra Packnews.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125