23948sdkhjf

Lanserer et av verdens mest miljøvennlige kunstgress-systemer

Over 70 norske klubber benytter i dag Unisports miljøvennlige kunstgress-system.

Den nordiske kunstgressleverandøren fjerner nå siste rest av mikroplast i fyllet og videreutvikler modellen, når de lanserer et av verdens mest miljøvennlige kunstgress-system, Bioflex Eco.  

Unisport Scandinavia har de siste årene gått i bresjen for mer miljøvennlige kunstgressbaner. Bare de siste årene har leverandøren installert over 70 baner med fyll bestående av 99 prosent spesialsand, innkapslet i en hinne av plast.

Siste plastrest fjernes

Siste rest av plasten fjernes når Unisport nå lanserer sin mest miljøvennlige variant til nå, Bioflex Eco. 

– Vi er stolte over å lansere det vi mener er verdens beste og mest miljøvennlige kunstgress-system. Norske klubber har fått øynene opp for fullverdige alternativer uten gummigranulat. Med Bioflex Eco fjerner vi siste rest av mikroplast og tilpasser oss derved morgendagens krav for kunstgressbaner, sier Per Ulset, daglig leder i Unisport Norge. 

Fjerner mikroplast: Med Bioflex Eco fjerner vi siste rest av mikroplast og tilpasser oss derved morgendagens krav for kunstgressbaner, sier Per Ulset, daglig leder i Unisport Norge. 

EU vedtok nylig et ventet forbud mot salg av mikroplast. Forbudet betyr at kunstgressbaner med gummigranulat i praksis vil bli forbudt etter en overgangsperiode på åtte år. Dette får konsekvenser for norske klubber når de skal velge sitt neste dekke. 

- Klubber kan være framoverlente

– Norske klubber har muligheten til å være fremoverlente og velge et miljøvennlig alternativ som ikke går på bekostning av spilleforhold. Bioflex Eco er fremtidens kunstgress-system, sier Ulseth.  

Flere norske klubber har vært involvert i utviklingen av det nye, miljøvennlige kunstgresset. Tilbakemeldingene på spilleforholdene har vært spesielt gode. 

– Den nye miljøvennlige Bioflex-banen er helt fantastisk å spille på. Den kjennes mykere og mer naturlig enn andre kunstgressbaner. Jeg vil kanskje gå så langt som å si at det er den beste kunstgressbanen jeg har spilt på – og jeg har spilt på mange, sier Martin Rønning Ovenstad, midtbanespiller for Mjøndalen IF, OBOS-ligaen. 

Kilde: Pressemelding fra Unisport Scandinavia

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096