23948sdkhjf

Continental kommer med nytt bærekraftig bildekk

Budskapet er at kvaliteten er like god, selv om det er valgt bærekraftige løsninger.

RESIRKULERTE MATERIALER: Continental UltraContact NXT er et svært fornybart dekk laget på resirkulerte og massebalansesertifiserte materialer.

Det skriver Continental i en pressemelding.

Litt prosenter

Avhengig av dekkstørrelsen, kan det inneholde opp mot 65 prosent bærekraftige materialer. Opptil 32 prosent av dekket vil være fornybare materialer og resirkulerte materialer opp til 5 prosent. I tillegg vil opptil 28 prosent være massebalansesertifiserte materialer.

Avfallsmaterialer fra andre bransjer

Når det gjelder de fornybare materialene vil dette blant annet være gjenværende materialer fra papir- og treindustrien. Harpikser, for eksempel, fungerer godt i dekkproduksjon.

Det nye dekket inneholder også silika fra asken fra risskall. Risskall er et avfallsprodukt fra landbruket, som kan bli prosessert til silika gjennom en ny og mindre energikrevende prosess enn tidligere. Silika er viktig for å optimalisere et dekks levetid, men naturgummi er det viktigste materialet også i dette dekket.

Polyestergarn fra PET-flasker

Blant materialene i dekket, er det gummi fra gamle dekk og resirkulert stål.

Det brukes også bærekraftige polyestergarn fra såkalte PET-flasker ved hjelp av en mekanisk prosess. Dette er plastflasker som ellers ville ha havnet på søppelfyllinga.

Det resirkuleres mellom ni og femten plastflasker per dekk.

Syntetisk gummi

De massebalansesertifiserte materialene er enten biobaserte, biosirkulære eller sirkulære råmaterialer av bærekraftig syntetisk gummi.

En sertifisert massebalansemekanisme sikrer åpenhet og sporbarhet gjennom hele forsyningskjeden ved å spore opprinnelsen og egenskapene til råvarer, verifisere i samsvar med bærekraftige kriterier og sertifisere sluttproduktene.

Kilde: Pressemelding fra Continental.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094