23948sdkhjf

Veidekke bygger produksjonsanlegg for Hallingplast til 100 millioner kroner

Familiebedriften Hallingplast ligger i Kleivi Næringspark i Ål i Hallingdal.

RESIRKULERING AV RØR: Produksjonsanlegget har en prislapp på 100 millioner kroner og er en ambisiøs satsing på resirkulering av høykvalitets rørmaterialer i plast.

Den nye fabrikken skal stå klar sommeren 2024 og vil romme hele 4.500 kvadratmeter. Hallingplast forventer at de vil ha behov for minst 30 nye medarbeidere som følge av denne satsningen.

Det skrive Hallingplast i en pressemelding.

– Produksjonsanlegget vil årlig resirkulere 10.000 tonn plast. Satsingen er en av de største i selskapets historie og bidrar til at mer verdifull høykvalitetsplast kan resirkuleres og få nytt liv, sier Sverre Tragethon, daglig leder i Hallingplast.

Hallingplast produserer plastrør av høy kvalitet som brukes innenfor vann og avløp, havbruk, olje og gass, samt energi og telekommunikasjon. Plastrørene har en levetid på minimum 100 år.

Øker produksjonskapasiteten av resirkulerte materialer

Prislappen på den nye fabrikken er på 100 millioner norske kroner, og selskapet har mottatt støtte fra Innovasjon Norge. Det nye produksjonsanlegget vil ligge ved siden av selskapets eksisterende anlegg som i dag er arbeidsplassen til 100 ansatte.

Regiondirektør i Innovasjon Norge for Oslo og Viken, Kristin Willoch Haugen, viser til at de lyktes med å bidra med et betydelig investeringstilskudd bestående av både nasjonale midler til grønne investeringer i distrikt, samt distriktsmidler fra Viken fylkeskommune.

Tragethon forklarer at Hallingplast har over lengre tid resirkulert plastmaterialer, men at den nye fabrikken vil øke produksjonskapasiteten av resirkulerte materialer betraktelig.

– Det nye anlegget skaper nye forretningsområder med et særlig fokus på sirkulærøkonomi. Vi vil blant annet styrke vår satsning på å gi nytt liv til plastrør som brukes til merder i fiskeoppdrettsindustrien, sier Tragethon.

– Dersom vi resirkulerer mer plast enn vi selv bruker i egen produksjon, vil vi ha muligheten til å selge plasten videre, noe som er et helt nytt marked for oss, fortsetter Tragethon som tilhører tredje generasjon av familiebedriften som ble startet i 1969.

Fabrikken inneholder førsteklasses produksjonsutstyr med blant annet et eget laboratorium for produktutvikling og kvalitetstesting.

– Vi opplever at stadig flere kommuner og næringer etterspør bærekraftige løsninger – derfor investerer vi i dette. Produkter tuftet på bærekraft og sirkulærøkonomi er fremtiden, avslutter Tragethon. 

Veidekke er entreprenør for den nye fabrikken, og starter arbeidet med fundamentering omgående.

Hallingplast er en av Nordens største og mest moderne produsenter av rørsystemer i plast. Bedriften er en heleid norsk familiebedrift, lokalisert i Hallingdal. Spennvidden på produktene er stor, med hovedvekt på rør til vann- og avløp, olje- og gass, merder til fiskeoppdrettsnæringen, spesialrør til bensinstasjoner og ferdig vektede rør til undervannsledninger.

Kilde: Pressemelding fra Hallingplast.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.146