23948sdkhjf

Dette har Plastløftet-bedriftene oppnådd i 2022

De har brukt 16.177 tonn resirkulert plast, kuttet 2.905 unødvendig plast, erstattet 3.888 tonn og designet 3.752 tonn plastemballasje for gjenvinning.

I 2022 gjennomførte 74 medlemsbedrifter Plastløftet. De bedriftene står for 40 prosent av den totale plastemballasjen som Grønt Punkt Norge sine medlemmer satte på markedet i fjor.

Resultatene etter rapporteringen for 2022 viser nok en gang at deltakelse i Plastløftet gir resultater.

  • Det er brukt 16.177 tonn resirkulert plast.
  • 2.905 tonn unødvendig plast er kuttet.
  • 3.888 tonn plastemballasje er erstattet med andre materialer.
  • 3.752 tonn plastemballasje er designet for gjenvinning

Gjennomført Plastløftet

Å ta Plastløftet handler om å forplikte seg til å jobbe med å øke bruken av resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av plast eller designe for gjenvinning. Hvert år må man rapportere på ett eller flere av disse punktene, for å bli godkjent som en av Plastløftet-bedriftene.

– Vi skiller mellom det å ta Plastløftet og gjennomføre, fordi det ikke skal være noe ris bak speilet hvis du tar Plastløftet, men ikke klarer å iverksette noen tiltak. Samtidig er det bare de som faktisk gjennomfører og rapporterer konkrete endringer som får profilere seg som en Plastløftet-bedrift, sier utviklingssjef Johannes Daae i Grønt Punkt Norge. Å delta i Plastløftet-samlinger er imidlertid åpent for alle medlemmer, både de som har tatt Plastløftet og ikke.

Bedrifter som gjennomfører Plastløftet kan profilere det i rapporter, markedsføring og andre relevante kanaler – men ikke på emballasjen.

Smitter over på andre materialer

Det unike med Plastløftet, er at bedriftene som har gjennomført dette, også bruker andre materialer enn plastemballasje

I 2022 sto disse 74 bedriftene for denne andelen av den totale medlemsmengden til Grønt Punkt Norge:

  • 51 % av metallemballasjen
  • 49 % av emballasjekartong og drikkekartong
  • 40 % av plastemballasjen
  • 31 % av glassemballasjen
  • 28% av bølgepapp og kraftpapir

– Vi er sikre på at ved at medlemmene jobber konkret med å øke bruk av resirkulert materiale, unngå overemballering og designe for gjenvinning for plastemballasje, også tar med seg dette arbeidet over på andre emballasjematerialer, sier Daae.

Kilde: Grønt Punkt Norge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109