23948sdkhjf

Infraplast åpner ny fabrikk i Lærdal

13. juni var det offisiell åpning av Infraplast i Lærdal.

IKKE SNOR-KLIPPING: Fabrikken i Lærdal ble offisielt åpnet av næringsminister Jan Christian Vestre. Han fikk æren av å markere åpningen ved å sage over et plastrør.

Det skriver Lærdal Næringssamskipnads på Facebook.

Videre skriver de at fabrikksjef Ove Kristian Lysne har bygget et team som skal drive fabrikken i Lærdal. Her vil det blant annet være fokus på utvikling av maskinpark, produktportefølje, og de ansatte.

Se film fra åpningen her: Saging av rør istedenfor snorklipping.

Vil bruke mer gjenvunnet plast

Lærdal Næringssamskipnad skriver videre at plast som materiale har fått mange negative assosiasjoner knyttet til seg og at plast på avveie i naturen gjør skade på omgivelsene.

– Vi i Infraplast er og vil i stadig større grad være en positiv bidragsyter til å gjøre noe med problemet. Dette gjør vi ved å utvikle nye produkter laget av mekanisk gjenvunnet plast, skriver Kim Eriksen, administrerende direktør i Infraplast AS på Facebook.

– Plast som er samlet inn, er vi for dårlige til å nyttiggjøre oss nasjonalt, hevder Eriksen.

Vil levere miljøvennlige alternativer fra fabrikken

– For å få til dette må vi utvikle vår egen maskinpark til å kunne håndtere disse plastfraksjonene. Slike anlegg står nå installert og er i drift her på fabrikken. I årene som kommer vil vi i særdeleshet her fra Lærdal levere miljøvennlige alternativer til bygging av infrastruktur i Norge, skriver Eriksen.

– De baner vei innen sirkulær økonomi, sa næringsminister Jan Christian Vestre under åpningen.

Infraplast ble etablert i 1963 på Askøy.

I Lærdal har de nå 27 ansatte på tre linjer, men målet er å øke dette. De benytter resirkulert plast i produktene sine som for eksempel landbruksplast.

Infraplast leverer til grossist, blant annet innen elektro, rørlegger, telekommunikasjon.

PS: Her vises det gamle navnet på det samme organisasjonsnummer. Det skjer automatisk og blir i dette tilfellet misvisende. Grafikken gjelder for Infraplast avdeling Lærdal.

Kilde: Facebook-innlegg fra Infraplast.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.173