23948sdkhjf

Kommentar: En nordisk plastmesse uten Norge

KOMMENTAR: Norske utstillere glimret med sitt fravær under Plastteknik Nordic-messen i Malmö i forrige uke. Av messens mange utstillere var det bare en norsk – og det var Norner.

Det var heller ikke mange norske besøkende å finne i messehallen i Sveriges tredje største by.

Derimot var det flust med svenske og danske utstillere og besøkende. Ikke så rart kanskje når messen arrangeres i Sverige, og Danmarks hovedstad ligger bare en halvtimes tog- eller biltur unna.

Ikke for hele Norden

Men skal messen kalles seg en messe for hele Norden, må flere norske utstillere på banen. Hva som er årsaken til at så få norske utstillere deltok kan være flere. En mulig årsak kan være at det ble arrangert en annen stor internasjonal europeisk messe samtidig. En annen kan være at norsk plastbransje er liten sett i forhold dansk og svensk plastbransje. En messe av denne typen kan være en god mulighet til å nå ut til (nye) svenske og danske kunder, eller i det minste møte kunder på ett sted. Det forutsetter at kundene kommer. Og det ville trolig vært flere norske kunder dersom flere norske utstillere var til stedet.

Vi vet ikke hva som er gjort fra Plastteknik Nordic og messearrangør Easyfairs side for å få flere norske utstillere og besøkende til messen. Slik messen framstår i dag er den ikke for Norden, men for Sverige og Danmark primært.

At dette primært var en messe for de to landene – og ikke for hele Norden – var også foredragene preget av. De var i all hovedsak svenske pluss et par danske.

Men for de som var på Plastteknik Nordic var det flere godbiter å ta fatt i.

1400 besøkende

Ifølge messarrangør Easyfair var det om lag 1400 besøkende de to dagene messen varte. Og tilbakemeldingene fra både utstillere og besøkende var svart gode, men det er synd at ikke flere fra norsk plastbransje benytter anledningen til å delta.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078