23948sdkhjf

Haplast har sendt ut permitteringsvarsel

Haplast i Lyngen har svikt i omsetningen og varsler derfor om permitteringer. 20 av 45 ansatte kan bli permitterte.

Det skriver Nordlys..

Haplast er en av de største plastprodusentene i Nord-Norge, og leverer blant annet til fiskeindustrien, som står for 40 prosent av bedriftens omstning.

Grunnrenteskatten

Til avisa sier Dan Kjetil Nordheim i Haplast at permitteringsvarselet går ut fordi selskapet har sviktende omsetning. Han sier videre at dette skyldes at havbruksnæringen har sluttet å investere og lagt prosjekter på is som følge av grunnrenteskatten. Haplast produserer gummi- og plastprodukter til aktører også innen vann og avløp, tillegg til industri og privatmarkedet.

Nordheim sier videre at dersom det skulle bli permitteringer, noe som ikke er usannsynlig, vil dette skje i mai, og at så mange som 20 av de 40 ansatte kan bli permitterte.

Han innrømmer at mye burde vært gjort tidligere for å unngå situasjonen som nå er oppstått.

Styrt med hjertet - og ikke hjernen

- Men vi har nok styrt bedriften med hjertet i stedet for med hjernen så langt i år, sier han til avisa, og legger til at de har brukt oppsparte midler for å betale lønninger siden nyttår.

Haplast har sett omsetningsnedgangen over en periode nå, og at de ansatte har kjent til faren for at permitteringer kunne bli en realitet en stund.

Omsetningen i 2021 var på 97,6 millioner kroner.

Ifølge Proff.no har Haplast 43 ansatte.

Kilde: Framtid i Nord

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14