23948sdkhjf

Vil plastlegge Holmenkollbakken

Opposisjonen i Oslo mener at nasjonalanlegget i Holmenkollen bør kunne brukes hele året. Da må man legge plast i bakken.

Tanken om å gjøre Holmenkollen til et helårsanlegg for hopp er ikke en helt ny tanke. Både Kollenhopp og Norges Skiforbund har jobbet med dette, og legge plast i hoppbakken.

Men det er Oslo kommune som eier anlegget, og det må foreligge en godkjenning for å legge plasten i bakken. Skiforbundet har sagt at de vil stå for finansieringen av å gjøre anlegget til et helårsanlegg.

Kan brukes hele året

Nå har den borgerlige siden i Oslo tatt opp saken, og mener at det er fullt mulig å plastlegge Holmenkollbakken. Det er flere fordeler med dette, mener opposisjonen.

-– Man får en bakke som kan brukes hele året i stedet for fire måneder. For meg er det en «no brainer», sier Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg til NRK Sporten. De fire opposisjonspartiene i Oslo, H, KrF, V og FrP går så langt at de lover plastdekke i Kollen hvis de får makta ved kommunevalget.

Plasten som eventuelt skal brukes i nasjonalanlegget er laget av resirkulerte fiskegarn, slik at plasten får riktig miljøprofil.

Sponsorer skal betale

Lae Solberg sier at det er sponsorer som skal betale for å få Kollen plastbelagt, og at det derfor ikke skal brukes av kommunale midler.

Det sittende byrådet stiller seg ikke helt bak planene, og mener at det må være forprosjekt for å finne ut hva det hele vil koste. Et slikt forprosjekt vil alene koste tre til fire millioner kroner.

I 2020 gjorde Norconsult et kostnadsoverslag for hva det vil koste å plastlegge Holmenkollen. Prisen vil trolig ende på om lag 30 millioner kroner.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109