23948sdkhjf

Joe Biden vil gjøre USA grønnere

Det skal gjøres ved å erstatte 90 prosent av all oljebasert plast med biobaserte grønne alternativer, og dermed muliggjøre innenlandsk produksjon av polymerer med lav karbonintensitet.

Planen fra Biden-administrasjonen går ut på å gjøre USA til en leder innen bioøkonomisk teknologi.

Det er kontoret for vitenskap og teknologi i det Det hvite hus (OSTP) som har laget rapporten med de dristige målene.

Produksjon av polymerer 

Målene skal blant annet nås ved å muliggjøre innenlandsk produksjon av polymerer og kjemikalier med lav karbonintensitet, skriver Packnews.no.

Plast er en av de de største utslippene av klimagasser, og er forventet å vokse til å utgjøre mer enn 20 prosent av det årlige verdensomspennende forbruket av fossilt brensel innen 2050. Dette vil skje dersom ikke noe gjøres for å snu trenden, heter det i OSTP-rapporten.

Sirkulær økonomi

«Om 20 år bør USA ha oppnådd kostnadseffektive og bærekraftige veier for å konvertere biobaserte råvarer til resirkulerbare polymerer som kan erstatte mer enn 90 prosent av dagens plast. Derfor er det et presserende globalt behov for raskt å muliggjøre en mer sirkulær økonomi for dagens fossile karbonbaserte polymerproduksjon og å utvikle kjemiske byggesteiner for morgendagens resirkulerbare plast fra avfallskilder og fra biobaserte kilder,» heter det i rapporten, ifølge Packnews.

I rapporten går det også fram at det er viktig å etablere strategiske plastinnovasjonsprogrammer, noe som innebærer en oppskalering av plastavfallsresirkulering. I tillegg er det viktig å satse på ny design som forbedrer plastens egenskaper for resirkulering.

Kilde: Packnews.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.328