23948sdkhjf

Idea Kompetanse: - Industriens behov må tas på alvor

Det sier avdelingsleder for plast- og mekanisk avdeling hos Idea Kompetanse AS på Notodden.

Thor-Erik Skildrud er bekymret for utviklingen når det gjelder mangelen på kompetanse innen mekaniske fag.

Til Telen sier at han Idea Kompetanse tar utfordringen på alvor, og at Idea Kompetanse AS skal ansette nye lærlinger og deretter skal det bygges opp en mekanisk avdeling igjen ved bedriften.

Uttrykte bekymring

Han tar ordet i lokalavisa etter at olje- og energiminister Terje Aasland besøkte Notodden. Under besøket uttrykte både Bandak NCT, Optime Subsea AS og Minox Technology alle bekymring knyttet til rekruttering av nye arbeidstakere på flere kompetansenivåer.

Plastproduksjon: Ved Idea Kompetanse på Notodden driver man også med plastproduksjon. Foto: Idea Kompetanse

Ved Idea Kompetanse er i dag tre lærlinger. Han mener lærlingeordningen er nøkkelen til å lykkes med å rekruttere nye medarbeidere til plast- og mekanikk-faget. Skilrud sier til Notodden-avisa at for Idea Kompetanse kan det være aktuelt å økte antall lærlinger, men i tillegg er det nå i gang et arbeid for å se på muligheten til å bygge opp en sterkere mekanisk avdeling som kan være lærearena for mennesker som ønsker omskolering eller av andre grunner har falt utenfor arbeidslivet.

Samarbeidsprosjekt

– Vi har muligheter til å utvikle våre egne utdanningsløp i mange fagfelt som plate- og sveis, maskinarbeider, industrimekaniker, teknisk tegning og innen arbeidslivspraksis. Sammen med Dalen Mekaniske Verksted AS, som er i nabobygget til plast- og mekanisk avdeling ved Idea, er det etablert et samarbeidsprosjekt som ser på utfordringen det er å etablere gode utdanningsløp for unge mennesker. Idea alene har en ambisjon om å ha fire til seks lærlinger, sier Skildrud videre.

Kilde: Telen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125