23948sdkhjf

Prosjekter rundt sirkulær bilplast skyter fart

Et konsortium av 19 ledende industribedrifter og forskningsinstitutter, inkludert BMW Group, Evonik, Thyssenkrupp, Fraunhofer Institute og Technical University of München, har satt i gang et prosjekt for å utvikle nye prosesser for å kunne bruke resirkulerte materialer til produksjon av nye biler.

Prosjektet, som ble lansert i slutten av fjoråret, er finansiert i tre år av det tyske forbundsdepartementet for økonomiske saker og klimabeskyttelse (BMWK).

Med initiativet «Future Sustainable Car Materials (FSCM)» ønsker partene å utvikle innovative prosessruter og materialkonsepter som muliggjør en sirkulær økonomi i kjøretøyproduksjonen. Evonik deltar i prosjektet innenfor rammen av delene som omhandler utvikling av sirkulære plastløsninger for morgendagens biler.

Rydde opp i plastdeler

– Våre mekaniske resirkuleringseksperter samarbeider tett med resirkulatorer for å utarbeide metoder for å rydde opp i plastdeler, som å separere maling ved slutten av bruk, sier Patrick Glöckner, leder for Evoniks sirkulære produktprogram. Vi samarbeider også med blandere for å utvikle løsninger slik at en så stor andel resirkulert plast som mulig skal kunne brukes i nye bildeler.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.344