23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Halvårsregnskap fra ZEISS med tosifret vekst

Til tross for et utfordrende marked klarte ZEISS-gruppen i perioden 1. oktober 2023 til 31. mars 2024 å oppnå en omsetning på 5,3 milliarder euro.

ZEISS har nok en gang levert et resultat med tosifret vekst. Det viser ZEISS-gruppens nylig offentliggjorte regnskap for første halvdel av regnskapsåret 2023–2024.

Til tross for et utfordrende marked med økonomisk usikkerhet klarte ZEISS-gruppen i perioden 1. oktober 2023 til 31. mars 2024 å oppnå en omsetning på 5,3 milliarder euro, noe som representerer en økning på 10 prosent fra foregående år. Overskuddet før skatt var på 739 millioner euro.

Alle forretningsområdene har bidratt til resultatet. Antallet medarbeidere på verdensbasis har steget med 8 prosent, til 44 558, og ZEISS har klart å holde på prinsippet om at 15 prosent av omsetningen øremerkes til forskning og utvikling.

Bidrar til grønn omstilling

Ifølge Walther Heger, CEO for ZEISS i de nordiske landene, har ZEISS Nordics bidratt positivt til resultatet som ZEISS-gruppen har oppnådd på verdensbasis.

– Vi har hatt særlig gode resultater på det måletekniske forretningsområdet (Industrial Quality Solutions). Her har vi, til tross for en generell usikkerhet i markedet, kunnet hjelpe store bedrifter med grønn omstilling innen e-mobilitet, herunder batteriteknologi til elkjøretøy, sier Heger.

Kraftig vekst innen livsvitenskap

Også innen legemidler og medisinsk utstyr viser ZEISS Nordics en meget positiv utvikling, og spesielt i Danmark er det flere bedrifter med kraftig vekst.

– En del bedrifter er nødt til å gjennomføre en omstilling for å forberede seg på de neste fasene i samfunnsutviklingen. Her har vi en styrke i at produktporteføljen vår understøtter de store trendene som preger samfunnet, ikke minst innenfor livsvitenskap, sier Heger.

Jakt og natur: Forbrukerne holder igjen

Kun på ett område har ZEISS Nordics merket at kundene tråkker på bremsen.

– Når det dreier seg om produkter innenfor jakt og natur, som for eksempel kikkertsikter, må vi konstatere at forbrukerne holder igjen. Vi har gjort en stor innsats på produktsiden og kan tilby en svært spennende portefølje, noe som betyr at vi er godt forberedt til etterspørselen begynner å stige igjen, fastslår Heger.

Fakta om ZEISS

ZEISS er et internasjonalt ledende teknologiselskap på områdene optikk og optoelektronikk. ZEISS utvikler, produserer og distribuerer løsninger til industriell måleteknikk og kvalitetsmåling, mikroskopiløsninger til forskning innen biovitenskap og materialer, og medisinske instrumenter til diagnostikk og behandling innen oftalmologi og mikrokirurgi.

Navnet ZEISS er tillegg synonymt med verdensledende teknologi til optisk litografi, som brukes til å produsere halvlederkomponenter.

ZEISS omfatter fire forretningsområder: Semiconductor Manufacturing Technology, Industrial Quality & Research, Medical Technology og Consumer Markets.

ZEISS-konsernet oppsto som et verksted for presisjonsmekanikk og -optikk grunnlagt av Carl Zeiss i den østtyske byen Jena i 1846. I dag har konsernet hovedkontor i Oberkochen i den tyske delstaten Baden-Württemberg.
Carl Zeiss-fondet, et av Tysklands største fond, som har som formål å fremme vitenskap, er eneeier av holdingselskapet Carl Zeiss AG.

 

Carl Zeiss AS
Kabelgaten 8
0512 OSLO
Oslo
Norge
Org. nr.: NO991011552

Send til en kollega

0.032