23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Bærekraftig bruk av industriolje - RecondOil Box er lansert!

Med RecondOil Box fra SKF kan du bruke samme olje om og om igjen. Faktisk kan du få renere olje enn noen gang før. Maskinene dine kan yte bedre, og samtidig kan oljen din forvandles fra et kostbart CO₂-fotavtrykk til en bærekraftig ressurs.

SKF RecondOil fra Norsecraft Tec AS lukker løkken ved bruk av industriell smøreolje. Vår patenterte Double Separasjon Technology (DST) kan gjøre industriolje fra en kostbar forbruksvare til en pålitelig, sirkulær eiendel.

Oljen kan renses ned til nanonivå – med alle originale egenskaper beholdt. Og ved å regenerere den samme oljen – om og om igjen – skapes det en kompromissløs sirkulær bruk.

SKF RecondOil lar deg bruke den samme oljen om og om igjen, og forlenge levetiden til industrioljene dine nesten uendelig- kjøp en gang, bruk for alltid!

Uendelig bruk av en begrenset ressurs

Nesten alle industrielle maskiner bruker olje som smøremiddel. Faktisk brukes om lag 19 millioner tonn industrielle smøremidler globalt hvert år. Å produsere all den smøreoljen krever store mengder råolje, og utvinningen av råoljen kommer til med en stor miljøkostnad.

I tillegg, når den er utvunnet, må råoljen sendes, raffineres, sendes igjen og deretter modifiseres for å passe til formålet - før den til og med når distributører og sluttbrukere.

Dessuten, når oljen er brukt og den når slutten av det tiltenkte livet som smøremiddel, må den kastes. I dag resirkuleres bare en liten del av all den oljen, ofte i basesmøreolje som er strippet for tilsetningsstoffene som er tilsatt i den opprinnelige modifikasjonsprosessen. Den resirkulerte baseoljen må da igjen sendes, omformifiseres og omfordeles. I de fleste tilfeller blir den imidlertid dumpet eller brent som fyringsoljer.

I hvert trinn langs leverandørkjeden og livssyklusen forårsaker industrioljer miljøpåvirkning og bidrar til økte CO2-utslipp – det være seg fra maskineriet som er involvert i utvinningsprosessen, motorene som brenner bensin mens oljen sendes fra sted til sted eller brenning av brukt olje.

Men hva om du kunne gjenbruke all industrioljen din? Igjen, og igjen, uten å miste noen av sine opprinnelige egenskaper? SKF RecondOil fra Norsecraft Tec AS gjør det mulig.

Med SKF RecondOils Double Separation Technology (DST) er det mulig å gjenvinne og gjenbruke industriell smøreolje. Teknologien muliggjør kontinuerlig regenerering av samme smøreolje, med alle originale egenskaper intakt.

SKF RecondOil muliggjør en sirkulær oljeøkonomi, samtidig som miljøpåvirkningen og CO2-utslippene reduseres kraftig. For når den samme oljen gjenbrukes, reduseres behovet for utvinning, raffinering, frakt og modifisering av råolje, og avhendes når den er forurenset. Dette betyr viktige besparelser, både for deg og vårt naturlige miljø.

 Kundeeksempel:

Utfordringen:

Forurensningspartikler i smøreoljen hadde en negativ innvirkning på produktkvaliteten og skapte behov for hyppige oljeskift ved Zapp Precision Metals Sweden AB.

Forurensningen påvirket produktkvaliteten og førte til behov for hyppige oljeskift med høye kostnader for kjøp og avhending av olje samt nedetid og produksjonstap.

Forsøk på å rense oljen med konvensjonelle filtreringsmetoder mislyktes på grunn av at partiklene var mindre enn et mikron i størrelse.

Løsningen:

RecondOils integrerte DST-system ble installert på produksjonslinjen for å holde oljen som var i omløp konstant ren.

Resultatene:

Selskapet gikk fra en 12-ukers oljeskiftsyklus til ikke å måtte bytte olje i det hele tatt de siste ni årene.

Unngikk nesten 40 oljeskift – samme olje har vært i omløp i ni år

Økt produktivitet med 25% - på grunn av konstant superren olje og unngått nedetid

Redusert behovet for å skrape produkter av dårligere kvalitet med 80%

Eliminerte karbonutslipp og miljøpåvirkning av utvinning, frakt, modifisering og avhending av rundt 115 m3 olje

 

 

 

Norsecraft Tec AS
Skuiveien 43
1339 Vøyenenga
Bærum
Norge
Org. nr.: NO997818997

Kontaktperson

Odd Egil Kolberg
Administrerende direktør
+47 901 39 550 odd.egil@norsecrafttec.no

Send til en kollega

0.062