23948sdkhjf

SELVFØLGELIG er vi utstiller på SMART industri !

| Medlemsnyhet | Bedrift Maskingrossisternes Forening

"Denne messen er kanskje det viktigste møtestedet i 2022 for industribedrifter som ønsker å effektivisere sin produksjon med robotisering", sier Lars Kjelling, daglig leder i Kameleon Robotics.

Lars  gleder seg til å delta som utstiller på SMART industri og vi stilte han noen spørsmål i den anledning.

Hva skal dere vise på SMART industri?
På SMART Industri synes vi det er viktig å vise frem praktiske løsninger på hvordan samarbeidende roboter kan hjelpe bedrifter å automatisere sin produksjon. Sammen med våre leverandører og systemintegratorer vil vi derfor vise eksempler på hvordan produksjonslinjer kan settes opp, slik at mennesker og roboter kan jobbe tett sammen.

Dette er spesielt viktig i produksjonslokaler med begrenset plass, men der sikkerheten likevel må ivaretas.

I tillegg ønsker vi å vise hvor raskt en robotløsning kan omstilles. Dette er spesielt viktig i Norge der vi har lavere volum og serier og dermed et stort behov for fleksibel og rask omstilling av en robotløsning.

Hvorfor ønsker dere å være med som utstiller på SMART industri?
Vi tror norske industrikunder hungrer etter å møte både hverandre og leverandører for å utveksle erfaringer og beste praksis. Denne messen er kanskje det viktigste møtestedet i 2022 for industribedrifter som ønsker å effektivisere sin produksjon med robotisering.

Rosinen i pølsa er jo at robotisering også kan bedre arbeidsforhold og gi en mer miljøvennlig produksjon, med mindre transport og svinn.

Vi tror også messen blir godt besøkt av både lærere og studenter innen elektro, automasjon og robotikk. Dette er en viktig målgruppe for oss, fordi dette er fremtidens arbeidstakere.

Noe du ønsker å oppfordre norsk industri til?
For å bevare industriproduksjon i Norge, må økonomisk bærekraft i prosjektene sikres. Der har kundene og vi som leverandører i Norge helt sammenfallende interesser.

Derfor vil jeg gjerne oppfordre industribedriftene til å utfordre oss leverandører mer. I vårt nettverk av systemintegratorer og leverandører er det utrolig mye praktisk kompetanse om hvordan arbeidsprosesser kan fornyes og automatiseres med roboter.

Les også: Smart factory gir penger i kassa

Ulempene i Norge med høy arbeidskostnad, kan reduseres vesentlig med automatisering og fordelene med norsk produksjon kan dermed raskt bli større enn ulempene.

Det positive er at vi ofte erfarer Return on Investment på en robotløsning er på under ett år, og det er svært godt. Vi snakker også med kunder som nå vurderer å insource produksjonen til Norge igjen, etter mange år utenlands. Det lover godt for nytenkende inustribedrifter!

Vi gleder oss til å møtes på SMART Industri!

Medlemsnyhet

Bedrift
Maskingrossisternes Forening

Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo
Norge
Maskingrossisternes Forening

Send til en kollega

0.094