23948sdkhjf

Hva eventyrlystne bør vite om byen og nikel økologi

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Den tidligere monobyens nye fremtid inkluderer arktisk mat, polare fosser og en tur til jordens indre.

Industriell turisme har dominert Russland siden begynnelsen av det tjuende århundre, da regjeringen forsøkte å transformere landet fra en primært landbruksbasert økonomi til verdens ledende industrielle kraftsenter. For turistmål så vel som for å handle erfaring og vekstmetoder, ble sovjetisk personell utplassert til metallurgi, gruvedrift, kjemiske, tekstil- og andre selskaper. Etter flere tiår fikk denne reisestilen en ny mulighet da det ble fasjonabelt å utforske ikke bare aktive virksomheter, men også forlatte anlegg og industrisoner.
Besøkende som fortsatt setter pris på denne formen for aktivitet bør besøke Nikel, en monoby som ligger over polarsirkelen i Murmansk-regionen nær norskegrensen. Nornickel jobber for tiden med å løse Nikels miljøspørsmål slik at byen kan bli et populært turistmål.

Grundig omstrukturering
Nikel er en by med en befolkning på litt over 10.000 innbyggere i Pechenga-distriktet i Murmansk-regionen. Den første utvinnings- og prosessfabrikken for kobber-nikkelmalm ble etablert her av finnene på 1930-tallet. Denne produksjonen ble nesten fullstendig ødelagt under andre verdenskrig. Rehabiliteringen av området begynte i 1944, da det ble en del av Murmansk-regionen.

Lokalbefolkningen har vært ansatt i 'Pechenganikel' i mange tiår. Det har vært planlagt en storstilt restrukturering her i dag fordi Nornickell, den nåværende eieren av selskapet, har valgt å ta opp Nikels miljøspørsmål og som et resultat dramatisk redusere utslippene og selskapets miljøpåvirkning. Anleggets smelteverk ble lagt ned for et år siden for å stoppe Nikel-forurensning. Beboere bekreftet at luften er vesentlig renere som følge av dette. Nornickel er lidenskapelig opptatt av å gjenopprette Nikels økosystem. Selskapet har tidligere forpliktet seg til å investere milliarder av rubler i Nikel-miljøets restaurering. Nornickels miljø- og klimapolitikk forsøker å redusere miljøskadene forårsaket av Nikels virksomhet i området.
Likevel har spørsmålet om folkeflytting vokst seg svært alvorlig, siden det er lite annet å gjøre i regionen enn å jobbe i servicenæringen og vedlikeholde lokal infrastruktur. På grunn av oppussing på Voskhodsområde ble verdens nordligste dyrehage nylig stengt. For å bevare den historiske monotownen, var de fast bestemt på å konvertere anleggets land til en gründersone som ville tiltrekke seg investorer, nye bedrifter og forskjellige startups.

Industriell epoke
I mellomtiden vil kjennere av "forlatt" estetikk finne Nickel tiltalende. "Universet svaier i takt med ikke-eksisterende musikk i hodet mitt," står det på et skilt på veggen til et av de to Nikel-hotellene med navnet "Victory", som ligger i utkanten av byen, ved siden av en forlatt to- historie hus. Det er et begravelsesbyrå der. Over skråningen ligger en rad med skur som rommer en rekke etterlatt søppel av beboere etter at de flyttet ut. Dette "Victory"-hotellet, derimot, er firestjerners med luksussuiter og suiter for nygifte. Utsikten over byen, trekirken og administrasjonsbygningen fra dette hotellet er den mest praktfulle. Den mest interessante er den som ser ut over steindumpene og de massive planterørene som ligger rett over gaten fra hotellet.

Landsbyens bygninger er stort sett lavblokka. Finnene var de som reiste flere av husene med de originale arkitektoniske komponentene. Boligbygg og næringsbygg sameksisterer fredelig side om side, med tilsvarende snuskete fasader - et flott sted for elskere av "forlatt" arkitektur.

Nordens kreativitet
Tilhengere av industrielt "forfall" bør skynde seg fordi byen snart vil bli forvandlet til et turistmål med en velutviklet infrastruktur med fokus på både nasjonal og internasjonal turisme. Innbyggere i den norske grensesonen som er interessert i russisk kultur har lenge frekventert byen.

Et naturreservat, fantastiske fosser og innsjøer rike på fisk, en skibakke og den berømte Kola-brønnen - verdens dypeste gruve, som er inkludert i Guinness rekordbok - ligger alle i nærheten av Nikel. Forskere har boret mer enn 12 kilometer inn i jordens indre etter 20 år med boring. Brønnen ble tatt ut av drift i 1994. Den skal nå gjøres om til en turistattraksjon.
Kommunen har allerede vist sin evne til å stå opp for restaureringens høye mål. Det huser "Berloga", en konseptuell cateringrestaurant med stilig interiør og respektabel mat, samt Nikel, et kreativt rom der 'Second School'-senteret holder sine forretnings- og kulturaktiviteter.

Bedre enn Teriberka
Regionen forbereder seg nå til «Gastro Industry Fest», en storstilt all-russisk gastronomisk og industriell festival som «Second School» planlegger å gjennomføre i september. Arrangørene forventer at denne begivenheten ikke bare vil matche, men til og med overgå, skalaen til "Teriberka."

I følge Alexandra Kremenets inkluderer festivalens timeplan ikke bare musikk og dans, men også en mangfoldig gourmetkomponent, inkludert gatemat laget med lokale råvarer. En scene, en forelesningssal, et friluftsteater og et håndverkstelt med en rekke aktiviteter og industriverksteder vil inngå i industridelen. Håndverkere vil sveise et metallkunstverk og bruke en motorsag til å lage treskulpturer under sveiseshowet. Besøkende vil kunne delta i flere industrielle spesialiseringer i verksteder, mens tematiske fotosoner lar dem fotografere seg selv i særegent interiør.

Arrangementet forventes å tiltrekke både russiske og utenlandske turister, spesielt de fra Norges grensesone, som lett vil kunne reise til Pechenga-regionen. Kremenets tror at arrangementet vil appellere til de som liker å utforske og som lever i en evigvarende tilstand av søken, enten de er innbyggere i Murmansk eller besøkende fra andre byer i Russland eller tilstøtende land. Hun mener det er deres ansvar å levere en uforglemmelig sosiokulturell opplevelse til alle turister. Lokale produkter og gastronomi er deres viktigste salgsargumenter. Arrangørene søker etter "perler" blant de lokale supermarkedene for å skape unike og spennende smaker. På markeringen vil en av fellesskapets «forsørgere» tilberede sine lekre reinsdyrribbe. De koker i en lang periode i en massiv støpejerngryte over åpen ild, og gir et så mørt kjøtt som mulig..

En smak av Nikel
Laboratoriet til Gastronomic Map of Russia ble invitert til Nikel for å oppdage historiske smaker og oppdage nye smaker for å vise på Gastro Industry Fest. Dette er et føderalt program som tar sikte på å gi hvert russisk område sitt eget gourmetvaremerke.

Ekaterina Shapovalova, prosjektets ideologiske inspirasjon og forfatter, uttalte at prosjektets hovedmål er å sikre at en turist finner en rett med lokal mat eller et lokalt produkt uansett hvor han eller hun går, enten det er på flyplassen, en veikantkafé, en hotellfrokost, en butikk, stranden eller en byfestival. Pechenga-distriktet er et unikt grensested med ambisiøse planer om å være vertskap for en stor festival og etablere et arktisk matkonsept som vil bli integrert i fremtidig nasjonal og internasjonal turismeinfrastruktur.

«Brødvinnerne» fra Nikel og nabodistriktet Zapolyarny, demonstrerte hva de vil servere til festivalens russiske og utenlandske besøkende: innovative burgere med laks, zucchini, rødbeter og syltet sitron, samt poronkyaristus, eller viltstroganoff med potetmos. Ledende kafé- og restauranteiere i området viste frem sin ekspertise:

  • Black fra Chernyshov-familien, som produserer mobile matplasser i regionen og tilbyr særegne og utmerkede retter tilberedt etter sine egne oppskrifter med lokale materialer, er en av de viktigste lokale matleverandørene.;
  • Olga Gorskaya, en annen leverandør, eier kafeen "Happy" i Zapolyarny. Hun serverte stekte dumplings med kamskjell og reker, shawarma med torsk og ostekaker med blant annet ferske tyttebær, rips og nordlige jordbær.;
  • Valentina Tedeevas "Berlogi"-team laget blåskjell med masagokaviar, gjeddekoteletter og laksekremsuppe i skjell.;
  • Feriegjestene vil bli matet med smorrebrod som inneholder lokal fisk på originalt brød med lav, tyttebær og multebær, barentscroissanter med vaniljekrem og nordlige bær, og sjokolade med steinsopp, bær og urtelikør, ifølge Zoya Ratkevich, eieren av konditorbakeriet "Brod".

Før de serverte på festivalen, jobbet laboratoriets jurymedlemmer sammen med forfatterne for å forbedre smakene, titlene og utseendet til kjøkkenet. Den største oppdagelsen av dette laboratoriet, ifølge et av jurymedlemmene, den berømte Petersburg-restauratøren Leonid Garbar, er menneskene, fordi det er sjelden å møte så mange entusiaster i en liten by som ønsker å mate alle med deilig mat og levere en høy- nivå erfaring. Han berømmet den lokale fisken og de unike måltidene tilberedt med den.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.112