23948sdkhjf

Nye luftvarmere fra Leister – LHS 210/410

| Medlemsnyhet | Bedrift Inter-supply AS

Leisters nye LHS 210 og LHS 410 luftvarmere har vært på markedet siden april 2021. De kan installeres i alle slags industrianlegg og rørsystemer, takket være deres kompakte design og spesielt enkle integrasjon. Hva mer kan de gjøre?

Når det er behov for varmluft, har kunder innen ulike bransjer over hele verden stolt på Leisters kraftige, robuste og pålitelige luftvarmer i flere tiår. Dette gir oss (og miljøet) stor glede siden varmluft er mer miljøvennlig enn gass. I motsetning til temperaturen på gassflammer, kan temperaturen på varmluft justeres individuelt for forskjellige bruksområder. Dette er en annen grunn til at varm luft fortsetter å erstatte gass i industrielle applikasjoner.
Hvilke applikasjoner krever varmluft?

 • Krympe flaskeetiketter
 • Brenne kaffe og tørke frukt
 • Forsegling av kork og lokk på vinflasker med en beskyttende plasthette
 • Gjøre leppestifter skinnende
 • Sterilisering av matemballasje: Plastkopper og beholdere steriliseres før de fylles. For eksempel til yoghurt, kremost, pastasaus osv.
 • Tørking av glassflasker etter rengjøring eller etter fylling
 • Liming av plastrør etter for eksempel fylling med tannkrem
 • Liming av melk og appelsinjuicekartonger
 • Tenne flis- og pelletsvarmesystemer

Ny luftvarmer og rørformede luftvarmer: LHS 210 og LHS 410

I denne artikkelen presenteres de nye LHS 210 SF / LHS 410 SF, LHS 210 SF-R / LHS 410 SF-R luftvarmerene og de nye LHS 210 DF / LHS 410 DF / LHS 210 DF-R / LHS 410 DF- R rørformede luftvarmerne.

Luftvarmer LHS 210 SF og LHS 410 SF med en flens

Luftvarmerne LHS 210 SF og LHS 410 SF har en flens på innløpssiden («SF» står for «Single Flange») og et rør på utløpssiden. I tillegg til den spesielt lille designen, er en av deres karakteristiske trekk at de er kompatible med mange forskjellige dyser fra Leister.

For eksempel kan luftstrømmen utvides med et bredt spaltedyse eller fordeles over et større område. Ulike krympeanvendelser innen emballasjeindustrien er mulig med en skjermreflektordyse.

LHS 410 SF luftvarmerne skiller seg fra LHS 210 SF på grunn av deres høyere luftvolum, som de oppnår på grunn av sin større diameter. LHS 410 har en rørdiameter på 50 mm sammenlignet med 36,5 mm på LHS 210.

LHS 210 SF-R og LHS 410 SF-R luftvarmere med en flens og varmluftsirkulasjon

«R» i betegnelsen på LHS 210 SF-R og LHS 410 SF-R luftvarmere står for «Recirculation.» Disse luftvarmerne er designet for industrielle prosesser der varmluft resirkuleres. På grunn av deres flensdesign er de også kompatible med mange dyser fra Leister og er egnet for utallige industrielle applikasjoner.

I tillegg hjelper varmluftresirkulering (eller varmluftgjenvinning) til å spare energikostnader.


LHS 210 DF og LHS 410 DF dobbeltflensede rørformede luftvarmer

LHS 210 DF og LHS 410 DF rørvarmere: «DF» står for «Double Flange», noe som gjør dem til dobbeltflens rørformede luftvarmere. Den dobbelte flensen gjør disse to rørformede luftvarmerne egnet for installasjon i industrielle rørsystemer. Flensede rørformede luftvarmer brukes ofte i ovner for varmebehandlingsprosesser.

LHS 210 DF-R og LHS 410 DF-R dobbeltflensede rørformede luftvarmer for varmluftresirkulering

I likhet med enkeltflensluftvarmerne kan også LHS 210 DF-R og LHS 410 DF-R dobbeltflens rørformede luftvarmer resirkulere varmluft. Den doble flensen gjør dem egnet for installasjon i rørsystemer, og LHS 410 DF-R er utstyrt for å håndtere større luftmengder.

I tillegg er rørformede luftvarmer LHS 210 DF-R og LHS 410 DF-R utstyrt med en forlengelse på hustilkoblingen. Keramikken inne i denne forlengelsen sørger for at den elektriske tilkoblingen på rørformede luftvarmer er forseglet og beskyttet mot høye temperaturer eller varm luftstrøm.

Disse rørformede luftvarmerne er også egnet for resirkulering av varmluft, noe som sparer energi og penger.

Hva skiller LHS 210 og LHS 410 fra konkurrentene?

Som nevnt i begynnelsen har LHS 210 og LHS 410 luftvarmere en spesielt kompakt design og er ideell for installasjon i industrianlegg med begrenset plass. Det er enkelt å koble til strømforsyningen på grunn av det gjennomtenkte designet.

I tillegg er koblingsboksen på luftvarmerne plassert utenfor luftstrømmen, noe som har to fordeler: Luften strømmer uhindret gjennom luftvarmerne med knapt noe tap av trykk. I tillegg er koblingsboksen beskyttet mot overoppheting, slik at det er mulig med luftinntakstemperaturer opp til 350°C.

De viktigste fordelene med LHS 210 og LHS 410:

 • Designet for installasjon i industrianlegg der det er begrenset plass
  Lett tilkoblet strømforsyning
 • Egnet for utallige industrielle prosesser opp til 650°C
 • Luft strømmer uavhengig av luftvarmeren, med knapt noe tap av trykk
 • Luftinntakstemperatur på opptil 350°C
 • LHS 210/410 SF og SF-R er kompatible med Leisters omfattende utvalg av dyser
 • LHS 210/410 DF og DF-R er egnet for integrering i rørsystemer
 • LHS 210/410 SF-R og DF-R: Resirkulering av varmluft sparer energi og penger
 • LHS 210/410 SF-R og DF-R: Keramikk inne i forlengelsen beskytter den elektriske tilkoblingen mot høye temperaturer og varm luftstrøm

Noen spørsmål?

Hvis du har spørsmål eller trenger råd, kan du kontakte oss for mer informasjon.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Inter-supply AS

Lilleakerveien 25
0283 OSLO
Norge
Inter-supply AS

Bilder & videoer

LHS 210 SFKrymping med Leister LHS 210

Send til en kollega

0.078