23948sdkhjf

MicroDX - Verdens minste, letteste og mest hendige ekstruder

| Medlemsnyhet | Bedrift Heat Supply AS

For å kunne sveise plast på steder som er vanskelige å komme til, har tyske Herz-GmbH utviklet og patentert en hendig manuell ekstruder. Micro DX, som den er kalt, er den minste, letteste og mest hendige ekstruderen i verden.

Micro DX består av 3 enheter; Børsteløs kompressor, 7 meter tilførselsslange og en håndholdt sveiseenhet. Sistnevnte veier kun 2,3kg(!) og ligner en overdimensjonert penn som kan plassere meget presise kile- og V-sømmer. Den spesielle utformingen av håndenheten  legger trykket sentrert og direkte i sveisesømmen. Dette gjør at det kreves mindre bruk av kraft enn på større, tyngre og trasisjonelle ekstruderne med revolvergrep.

Micro DX kan brukes til å tegne små, fine sveisesømmer med paneltykkelser fra 2 mm til maksimalt 10 mm. Den har betydelig høyere sveisehastighet enn varmgassveising og reduserer derfor tidsforbruket radikalt. Mating av tråd foregår ved grepet. Tilførsel av varm luft kommer fra en børsteløs separat kompressorenhet gjennom tilførselsslange. Prosessen er automatisert, og tilførselen av varm luft tilføres sveisestedet samtidig som sveisetråden. Dette gjør at sveisematerialet kan presses mer homogent inn i utsparingene og bearbeides under smelting. Micro DX kommer standard med temperaturdeteksjon, justerbar utgang og kaldstartbeskyttelse for luft og masse, samt 2 valgfrie dyser inkludert.

Den børsteløse kompressorenheten på 1300W (230V) er så godt som vedlikeholdsfri, og det er enkelt å få tilgang til hvert enkelt komponent da den er satt sammen av separate moduler. Les mer om Micro DX HER.

Tysklands mest solgte ekstruder i 2020 importeres og distribueres av:

Heat Supply AS, Drammen
Telefon: 962 01 001
E-post
www.heatsupply.no

Medlemsnyhet

Bedrift
Heat Supply AS

Svelvikveien 61
3039 Drammen
Norge
Heat Supply AS

Send til en kollega

0.063