23948sdkhjf

Exd sertifisert varmekolbe for væskeoppvarming

| Medlemsnyhet | Bedrift Norske Backer AS

Kongsvingerbedriften Norske Backer AS er Norges eneste produsent av produkter for industriell elektrovarme. De lanserte nylig et produkt som viser seg konkurransedyktig mot tilsvarende produkter fra lavkostland.

20090270Ex

De har i lengre tid utviklet en varmekolbe med kapsling støpt i aluminium, og fått denne Exd sertifisert i henhold til både ATEX og IECEx hos DNV-GL Presafe.
Den standardiserte støpte kapslingen, bruken av rimeligere komponenter som Exd sertifiseringen tillater - samt et standardisert spekter av spennings og effektversjoner, vil holde kostnadene på et betydelig lavere nivå enn de mer påkostede Exe sertifiserte heaterne bedriften har produsert i en årrekke.
Spesielt på mindre installasjoner – vil innsparingene ved å bruke en Exd sertifisert varmekolbe, være betydelige i forhold til Exe sertifisert utstyr.

Salgs og Markedssjef Stian Gundersen forteller at det var signaler fra eksisterende og potensielt nye kunder som fikk Norske backer til å sette i gang utviklingen av dette produktet.
Den nyopprettede produksjonslinjen overholder strenge krav til maskineringsnøyaktighet, håndtering og sporbarhet.

Priser og leveringstider vil gjelde for et spekter standardprodukter med BSP G2’’ gjengehode og varmeelementer i syrefast stål AISI316 – effekt fra 0,75kW til 6kW, og driftsspenning på 230V, 400V eller 690V. Varmekolbene vil kunne leveres i versjoner med tre forskjellige overflateeffekter (W/cm²) alt ettersom hvilken væske de skal plasseres i.
De er godkjent for drift i omgivelsestemperaturer fra -30 °C og opp til +60 °C, og Exd kapslingen har tetthetsklasse IP66.

De regner med en leveringstid på fire uker nå i startfasen, og helt ned i en uke når produksjonsrutinene har etablert seg i organisasjonen.
Gundersen håper dette - sammen med den lave prisen, gjør dette produktet attraktivt for bruk i industrielle applikasjoner der kravet til Ex sertifisering foreligger.
Han legger også til at det kan være mulig å gi pris på visse kundespesifikke løsninger, innenfor rammene av sertifiseringen.

Om Norske Backer AS:

Norske Backer AS har med sin kompetanse, erfaring og produksjonsfasiliteter – etablert seg som eneste norske aktør innen utvikling og produksjon av Ex sertifiserte elektriske oppvarmingsprodukter for luft eller væske, og har levert slike produkter til større industrielle applikasjoner - både landbasert og maritim eller offshore, i en årrekke.

Bedriften har i tillegg ISO kvalitets og miljøsertifiseringer.

Medlemsnyhet

Bedrift
Norske Backer AS

Jostein Svendheims veg 8/10
2212 Kongsvinger
Norge
Norske Backer AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.078