23948sdkhjf

Hvilket materiale skal en moderne servant være laget av?

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Servanten er kanskje ikke den delen av badet som gjør aller mest av seg, og det er sikkert mange som bare velger første beste servant som følger med som standard i et forslag fra selskapet som skal bygge eller pusse opp badet.

Samtidig finnes det utrolig mange servanter å velge mellom, både når det gjelder design og ikke minst hvilket materiale de er laget av. Du kan få en servant laget av alt fra marmor til mer tradisjonelt porselen eller komposittmaterialer.

Porselen eller kompositt kan være mer motstandsdyktig enn stein
Intuitivt er det lett å tenke at en marmorservant bør være blant det aller mest holdbare man kan kjøpe, det er tross alt marmor mange antikke bygninger er laget av. Selv operaen i Oslo er dekket med marmor. Samtidig er det bygget faktisk et eksempel på det som kan være utfordringen med marmor, og det er at den kan misfarges og få flekker. Det er faktisk nødvendig å impregnere marmor jevnlig for å unngå skjemmende flekker og skader.

Hvis man setter pris på marmor som materiale er det selvfølgelig en pris man er beredt til å betale, men hvis man helst vil ha noe som er enkelt å vedlikeholde – da vil en porselensservant eller servant i komposittmateriale være å foretrekke. Porselen er et ekstremt hardt materiale, som beholder glansen over mange år. Samtidig finnes det også en rekke komposittmaterialer som enten er glatte eller imiterer forskjellige steinmaterialer. Et viktig aspekt i forhold til disse materialene er at det er en fordel hvis de er gjennomfargede. Da vil materialet kunne poleres på lignende måte som stein og andre naturlige materialer. For komposittservanter der bare overflaten er farget finnes det en liten risiko for at eventuelle skader eller kutt i materialet etterlater merker som er vanskelige å fjerne eller skjule.

Til syvende og sist finnes det ikke et fasitsvar på hvilket materiale som er best, men pass på at du undersøker alle muligheter før du velger servant.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.062