23948sdkhjf

100% vegetabilske produkter

| Medlemsnyhet | Bedrift Norner AS

Bærekraft er viktig for ”Hjertearbeidende mennesker” på Palsgaard. Sammen med Norner har de utviklet tilsetningsstoffer til matemballasje fra 100% vegetabilske produkter.

Presset for å utvikle nye plastmaterialer basert på fornybare naturressurser har ført til en søken etter fornybare polymertilsetningsløsninger som tilbyr utmerket teknisk ytelse. Et eksempel er vegetabilske oljebaserte tilsetningsstoffer laget av oleo kjemikalier skriver Harry Øysæd og Jorunn Nilsen på “Emulsifiers for Good”.

Bruksområder for slike tilsetningsstoffer er; Smøremidler, antistatiske midler, antisikringsmidler, myknere og stabilisatorer. Oleo-kjemi er en skreddersydd kjemi, og ved å endre parametere som alkoholtype, fettsyre, kjedelengde, metning og esterifisering grad kan man oppnå et bredt utvalg av egenskaper for sluttproduktene.

EU har definert nye og ambisiøse mål for sirkulær økonomi og resirkulering av materialer. Dette inkluderer emballasje. FuturePack-prosjektet, ledet av Norner som en av forskningspartnerne, utvikler kunnskap om teknologier og krav for å nå disse målene for plast.

Allerede i 2009 startet Palsgaard og Norner et samarbeid om matemballasje. Palsgaard bærekraftig produktfilosofi og kunnskap i matindustrien kombinert med Norners avanserte laboratorier og ekspertkunnskap innen polyolefin (PO) industrien har vært en god plattform for å lage bærekraftige tilsetningsstoffer til matemballasje laget av 100% vegetabilske produkter. Produktene har fått navnet Einar®, til ære for grunnleggeren av Palsgaard; Einar Viggo Schou og hans filosofi.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Norner AS

Asdalstrand 291
3962 Stathelle
Norge
Norner AS

Send til en kollega

0.063