23948sdkhjf

Derfor er en god CV fortsatt viktig

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Det er kanskje noen som tror at en god CV har spilt ut sin rolle i en verden der din arbeidserfaring er tilgjengelig på for eksempel LinkedIn.

Dessuten har du kanskje opplevd at rekrutteringsselskaper bruker egne løsninger der du må fylle ut arbeidserfaring, utdanning og så videre?

Husk at noe av det viktigste i en rekrutteringsprosess, er å faktisk skille seg ut og få din fremtidige arbeidsgivers oppmerksomhet. Blant flere hundre søknader, der det kanskje er mange som har de samme kvalifikasjonene som deg, må du virkelig levere det der lille ekstra for å bli lagt merke til. En profesjonell CV kan være det som tar deg et steg nærmere drømmejobben.

Bruk ferdige maler for å oppnå et profesjonelt uttrykk
Det finnes ingen formelle regler for hvordan en CV skal være bygget opp, og det kan lønne seg å bruke en profesjonell mal som samtidig skiller seg ut. Et bilde er ofte inkludert i gode CV-maler, og det kan ha større betydning enn du tror. En CV med bare tekst kan være veldig anonym.

Når du skal lage din CV, er det lurt å velge et design som både passer deg som person og de stillinger du vanligvis søker. Innenfor kreative bransjer kan det være rom for farger og spennende design, men hvis du søker stillinger innenfor mer formelle bransjer som finans eller jus bør du bruke en mer formell CV.

Det er mange fordeler med å bruke en tjeneste som hjelper deg med å lage en profesjonell CV. Du får tilgang til en rekke profesjonelle maler, som er laget av eksperter innenfor rekruttering, og i tillegg blir det enklere å legge inn informasjonen med en CV-bygger som garanterer et godt resultat.

Husk å tilpasse din CV til rollen du søker
I noen rekrutteringsprosesser får hver CV kanskje bare noen sekunders oppmerksomhet, og det er ekstremt viktig at din CV fanger interessen med en gang. En feil som mange gjør, er å bruke en generell CV uten å tilpasse den til stillingen eller bransjen.

I tillegg til dette er det viktig at du reflekterer over hvilke erfaringer og egenskaper du ønsker å trekke fram. Dine kvalifikasjoner i form av arbeidserfaring og utdannelse er gitt, men du kan selv velge hva du ønsker å legge vekt på. Kanskje deltok du i et prosjekt på en tidligere arbeidsplass som er relevant for stillingen du søker på? Eller har du kanskje noen erfaringer fra studiene som du synes kan være ekstra relevante?

Ikke minst vil en godt tilpasset CV virkelig vise din fremtidige arbeidsgiver at du er genuint interessert i stillingen. Den viktigste funksjonen til en god CV er å helt enkelt få deg videre til et intervju, og det er de små detaljene som avgjør om du får en sjanse til å vise fram hvem du er.

Oppsummert er en god CV fortsatt svært viktig, og en perfekt CV kan være det som tar deg et steg nærmere drømmejobben. Med en god CV-tjeneste er det dessuten enklere enn noensinne å lage en profesjonell CV som skiller seg ut i mengden.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.063