23948sdkhjf

Ansvarlig design på Designers Saturday

| Medlemsnyhet | Bedrift NCP Plast AS

Helgen 6.-8. september var det duket for designfest i Oslo. Årets messe fokuserte på responsibility, eller ansvarlig design. NCP, Nordic Comfort Products, stilte i den anledning ut sin miljølinje ved Kunsthøgskolen i Oslo.

NCP’s miljølinje består foreløpig av tre plastprodukter, klassikeren R-48, krakken BEAT og S-1500. Produktet med størst fokus på messen var S-1500, designet av Snøhetta, som nå er å få i seks nye farger.

S-1500
Miljøstolen S-1500 som ble lansert i februar 2019 på møbelmessen i Stockholm, har et skall laget av 100% resirkulert plast fra fiskeindustrien på Helgeland. Standardfargene har til nå vært Ocean Green og Ocean Black, men er nå også tilgjengelig i Yellow, Red, Brown, Blue, Navy Blue og Olive. Understellet som er laget av 20% resirkulert norsk stål, er tilgjengelig i sju fargevarianter.

Flere forhandlere, designere og studenter som besøkte NCP’s stand, viste stor interesse for stolen, og flere var overrasket over at gammelt avfall kunne bli til en designstol.

Bærekraftige møbler
Miljøtiltak og bærekraft er et høyaktuelt tema, også innen møbelindustrien. For hvordan kan bransjen og forbrukere bidra til et grønnere samfunn? NCP har tatt dette spørsmålet på alvor, og har derfor satset mer og mer på resirkulert plast.
— Vi har et mål om at alle våre egenproduserte plastprodukter skal være av resirkulert plast innen 2020, forteller administrerende direktør i NCP, Svein-Erik Hjerpbakk.

CO-OP med designstudenter
Nytt av året for Designers Saturday er konseptet CO-OP. Der anerkjente produsenter stiller ut sammen med unge og lovende designere. NCP ble koblet opp med Jette Graaner, tidligere produksjondesignstudent ved OsloMet. Hun har designet stolen «Knut», som er laget av tre og kasserte klatretau. Graaner holder til i Lofoten og produserer stolen for hånd.
— Hele prosjektet startet med at jeg hadde en forestilling om at nordmenn har et stort forbruk av trenings- og friluftsklær. Jeg ønsket derfor å se på om det var noe som kunne resirkuleres til møbler. Selv er jeg veldig interessert i klatring, og der så jeg at klatretau er forbruksvare. Etterhvert kom ideen om å lage stoler med klatretau som av ulike årsaker må erstattes med nye, forklarer den nyutdannede studenten.

Engasjerte produsenter
Under messen var det ca. 175 produsenter fordelt på 34 utstillinger, der siste nytt innen smarte og bærekraftige løsninger ble presentert. Vegger produsert av naturlig materiale, gulvtepper av nylon og fiskegarn, samt interiør designet for eldrebølgen, var bare noe av det man kunne besøke på stoppested KHiO. Noe som tyder på at bransjen tar på seg miljøansvaret.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
NCP Plast AS

Juvikvegen 1
8640 Hemnesberget
Norge
NCP Plast AS

Bilder & videoer

S-1500 i nye farger. BEAT-krakken i resirkulert plast.

Send til en kollega

0.063