23948sdkhjf

Revolusjonen rundt plast

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Plast er mest sannsynlig ett av de aller mest diskuterte materialene i dagens samfunn.

Først og fremst kommer dette av den dårlige håndteringen og gjenbruken av plastikk, som har resultert i at flere strender og hav er fylte med plastikk. Det skader ikke bare muligheten for en god ligge plass på stranden, men det går også utover dyrelivet i verdens hav.

Miljøaktivister har derfor gjort det til sin oppgave å gjøre oppmerksom på dette, og ikke minst forsøke å pushe mennesker til å ta mer vare på miljøet. Det er lettere sagt enn gjort, men i dag når vi faktisk bedre resultater enn før. Dette er dog et sakte skifte, men små steg gjør at vi kommer oss nærmere målene om å benytte våre ressurser på en bedre måte enn vi gjorde i går.

 Det vil si – vi forsøker å bruke mindre unyttig plast. Spesielt tøff har kampen mot ikke-nedbrytbar plast vært. Driver du en kafe eller lignende, så kan du være med på å bekjempe dette ved å bestille miljøvennlige pappkrus og plastikk krus med stilig to-go emballasje med ditt logo trykk for et bedre miljø.

Slik begrenses plastbruken på grasrotnivå
I det hele tatt må bekjempelsen av det massive plastbruket starte på grasrotnivå – det vil si, det må starte i det små med ting folk flest kanskje ikke tenker all verdens over. Blant de største syndene er selvfølgelig vårt forbruk, der mange land alene bruker opp mye mer ressurser enn det som er bærekraftig for jorda, spesielt innen matvarer.

Disse skal naturligvis dekkes av plast for holdbarheten. Dette fremhever derimot et annet viktig poeng, nemlig hvor mye mat vi egentlig kjøper som vi ikke spiser, men som skal beskyttes av plast i evigheter. Når alt kommer til alt, så er det nok egentlig vi mennesker som må endre oss på individuelt plan. 

Dette kan du gjøre for å redusere plastbruken
Det beste grepet for å bekjempe og redusere den massive plastbruken er å starte med seg selv. Fra mange elver små kommer tross alt den store elva sies det. Dersom du tar grep i dag og reduserer egen plastbruk, og for eksempel setter i gang med resirkulering for alvor, så kan det hende at det føles nytteløst.

Kanskje blir du til og med gjort narr av for din innsats! Allikevel vil folk følge etter deg og dine handlinger. Jo verre tilstanden i for eksempel havet blir, jo mer vil folket få øynene opp for hvor tragisk situasjonen er. Det er rett og slett ingen argumenter for hvorfor det skal flyte millioner av tonn med plast i vårt vakre hav.

Så start i det små og bruk kanskje 1 mindre plastpose ved neste kjøp på butikken. Kanskje føles det ikke ut som en stor forskjell, men all hjelp er viktig i kampen for å redusere plastbruken.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.063