23948sdkhjf

Plus Pack: Involvering av de ansatte ga suksess med ny UR-robotarm

| Medlemsnyhet | Bedrift Universal Robots A/S

Hos Plus Pack i Odense er innovasjon og utvikling et mantra som i stor grad også har kjennetegnet emballasjebedriftens samarbeid med BILA Robotics.

Med hjelp fra de ansatte har samarbeidet om en UR10-robotarm blant annet redusert antallet tunge løft og ensformige gjentakelser, og det har ført til et bedre arbeidsmiljø for bedriftens ansatte. 

Plus Pack utvikler og produserer mer en 1 000 forskjellige emballasjer i aluminium og plastikk til næringsmiddelindustrien, hvorav mange er skreddersydd til den enkelte kundens behov. Det stiller store krav til produksjonslinjens fleksibilitet, og derfor er den familieeide bedriften stadig på jakt etter nye og innovative løsninger som kan optimalisere produksjonen.

Det har blant annet ført til et samarbeid med BILA Robotics, som fra i september har levert en UR10-robotarm fra Universal Robots til Plus Pack. Bedriften har løpende testet robotløsningen i produksjonen, noe som ifølge prosjektleder hos Plus Pack, Bastian Fietje, har vært en stor suksess:

– Innovasjon er ikke nytt for bedriften vår, og vi undersøker løpende nye muligheter for å forbedre produksjonen vår. Vi så fra begynnelsen et stort potensial i robotarmen fra BILA Robotics, som allerede i første testperiode har forbedret arbeidsmiljøet for de ansatte i produksjonen, forteller han.

Tok de ansatte med på råd
Som et ledd i samarbeidet har Plus Pack avholdt en workshop, der Area Manager Steen Slabiak Jensen fra BILA Robotics besøkte fabrikken og holdt en presentasjon om roboten og dens funksjoner. Ifølge ham kan de ansatte i starten være litt skeptiske overfor nye automasjonsløsninger, men det var ikke tilfellet blant de ansatte hos Plus Pack:

 – De ansatte har alltid vært åpne og engasjerte. De kom med noen virkelig gode ideer og seriøse innspill til oppgaver og steder der det nye verktøyet, UR10-robotarmen fra Universal Robots, kan brukes, sier Steen Slabiak.

 Under sin presentasjon fortalte Steen Slabiak også om hva slags tankegang ledelsen og de ansatte bør ha når en bedrift implementerer nye automasjonsløsninger. Plus Packs ansatte skulle etterfølgende idémyldre og komme med forslag til hvor robotarmen best kan optimalisere produksjonen. 

 – Roboter bringer ofte en helt ny dimensjon av fleksibilitet til en bedrift, og den gjør også produksjonen mer enkel. Derfor er det ekstremt viktig å involvere de ansatte i denne prosessen. De kjenner til de daglige prosessene og skal jobbe med robotarmen i hverdagen, forklarer Steen Slabiak.

 Ifølge Bastian Fietje har de hos Plus Pack gode erfaringer med å inndra de ansatte når nye tiltak skal startes opp:

 – I tilfellet med UR10-robotarmen har vi gjennom workshopen vår og løpende sparring med de ansatte fått en felles forståelse for hvordan vi i bedriften best mulig anvender den nye robotteknologien, forteller han.

Testes flere steder i produksjonen
UR10-robotarmen har så langt hjulpet til i Plus Packs produksjon i Odense. Her har roboten stablet store mengder av aluminiumsemballasje, som deretter pakkes i kartonger og sendes til kunder. Det er ifølge Bastian Fietje en ensformig og krevende jobb som tidligere ble gjort for hånd av bedriftens pakkeoperatører. De spares nå for opptil 350 gjentakelser i timen:

 – Robotarmen har redusert antallet manuelle løft med 145 kilo i timen. Det sier seg selv at det har vært en stor hjelp for pakkeoperatørene våre, som har fått et bedre arbeidsmiljø. Vi har allerede blitt tildelt en grønn smiley av arbeidstilsynet for det gode arbeidsmiljøet vårt, men vi søker alltid etter innovative løsninger som kan gjøre det enklere for våre ansatte. Og det har vi høy grad fått med UR10-roboten, forteller prosjektlederen som fortsetter:

 – I tillegg har robotarmen også gitt effektiviteten et løft. Ansatte i avdelingen kan nå bruke tiden på mer spesialisert pakkearbeid og kvalitetskontroll, sier han og forteller at testen har vært avgjørende for at Plus Pack bestemte seg for å investere i en UR10-robotarm, som skal være en fast del av bedriftens produksjon.

Hos Plus Pack tror de på at robotarmen har et stort potensial, så de fortsetter med å identifisere og teste forskjellige løsninger sammen med de ansatte. 

 Les mer om Universal Robots her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Universal Robots A/S

Energivej 25
5260 Odense S
Danmark

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.062