23948sdkhjf

Fleksibel UR10 fra Universal Robots øker produksjonen med robotikk i Orkla Foods Sverige i Kumla

| Medlemsnyhet | Bedrift Universal Robots A/S

UR10 hjelper matprodusenten orkla foods i kumla med å strømlinjeforme produksjonen og gjøre pakkingen av mat i kartonger mer driftsstabil.

Det viste seg å være svært enkelt å implementere roboten i produksjonen, og lett for medarbeiderne å lære å håndtere og bruke den. Den fungerer upåklagelig i flere ulike produksjonsnettverk, er lett å flytte rundt på og krever ingen omfattende sikkerhetsinstallasjoner.

Utfordring:
Den 1. januar 2014 ble Orkla Foods Sverige «født», etter en vellykket integrering av de tre matprodusentene Abba Seafood, Procordia Food og Frödinge. Selskapet er basert i Eslöv, og har en rekke produksjonsanlegg over hele Sverige. For øyeblikket er disse plassert i Eslöv, Tollarp, Fågelmara, Frödinge, Kungshamn, Örebro, Vansbro og Kumla.

Blant produktene som produseres på fabrikken i Kumla er vaniljekrem. Før Orkla Foods Sverige investerte i Universal Robots UR10, ble posene med vaniljekrem pakket i kartonger for hånd. Målet var å finne en automatiseringsløsning som kunne fungere sammen med andre produksjonsmaskiner i et nettverk, som ville være lett å flytte rundt på og som kunne arbeide side om side med de ansatte uten omfattende sikkerhetsinstallasjoner.

«Et viktig krav var at roboten fungerte prikkfritt, slik at vi ikke trengte å føre tilsyn med den eller sette inn ekstra arbeidskraft for at den skulle fungere tilfredsstillende. Det ville også være en stor fordel hvis det ikke var behov for sikkerhetsavskjerming rundt den, og den kunne arbeide sikkert side om side med medarbeiderne våre», sier Johan Linné, anleggsjef på Orkla Food Kumla.

Løsning:
Etter tips fra en lokal bedrift fikk selskapet en demonstrasjon av UR10, og ble imponert. Automatiseringsprosessen omfatter plassering av poser i kartonger. Roboten arbeider selvstendig, men er del av et nettverk sammen med en kartongmonteringsmaskin, en kartongforseglingsmaskin og mates med en fyllemaskin. Ting blir enklere med UR10-roboten, sier Johan Linné, og legger til at den hjelper bedriften med å strømlinjeforme prosesser og sparer operatørene for tunge løft og ensidige, gjentagende arbeidsoppgaver

«Det har fungert veldig bra», oppsummerer han. «Den er fleksibel, lett å implementere i produksjonen og kan utføre en rekke oppgaver i et nettverk med andre maskiner.»

«En viktig fordel er at roboten stanser hvis man kommer borti den, slik at den er sikker i bruk, uten noen form for sikkerhetsavskjerming. Dette gjør at den kan integreres tettere med de ansatte.»

«Vi har fått en mer økonomisk og stabil drift, og vi undersøker nå om vi har andre bruksområder hvor vi kan ta i bruk roboter av denne typen».

Inntjeningstiden for investeringen i UR10-roboten er omkring seks måneder, konkluderer Johan Linné.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Universal Robots A/S

Energivej 25
5260 Odense S
Danmark

Send til en kollega

0.047