23948sdkhjf

I hvilken retning går plastindustrien?

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

De siste årene har det vært et stort miljømessig fokus på plast. Dette kan kanskje vekke bekymring hos mange plastprodusenter, men sannheten er den at plast ikke kommer til å forsvinne ut av markedet i nærmeste fremtid.

Alt fra medisinindustrien til matvareproduksjon er ytterst avhengige av plast. Fokuset bør derfor være på bæredyktighet, og hvordan vi som industri kan beskytte miljøet fra plastforurensing. Enten man vil det eller ei, så er dette noe man bør ta alvorlig.

Vitensdeling og godt samarbeide er veien frem
Det er ikke til å stikke under en stol at plast i naturen er farlig for mennesker, dyr og miljøet. Mikroplast kan hope seg opp i næringskjeden og dette kan skape trøbbel for alle levende vesener på planeten. Forskere har de siste årene hatt et enormt søkelys på dette problemet, og hvordan det kan løses. Faktumet er det at plast har en stor innvirkning på hele samfunnet og nesten samtlige bransjer. Plast er billig og plast er holdbart. På mange måter så kan man si at plast er det ultimative materialet. Men det er en pris og betale for holdbarheten, og det er det faktum at plast kan bruke opptil flere hundre år på å nedbrytes.

 En rekke politikere har gitt uttrykk for at de ønsker å stramme inn på plastforurensing, via lovverk. Disse lovene kan i stor grad påvirke plastindustrien, og derfor gjelder det å være på forkant med utviklingen. Et viktig fokuspunkt er derfor gjenvinning. Vi i plastindustrien bør samarbeide med både myndigheter og andre i bransjen for å kunne drive med bærekraftig produksjon av plast. På messen «K Düsseldorf 2019» vil man blant annet gå inn på dette emnet omkring energieffektivitet og bærekraftighet. Bestill billetter og flybilletter allerede nå, for å sikre at bedriften får være med på en viktig vitensdeling, der man kan danne både formelle og uformelle nettverk i plastindustrien.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.078